вівторок, 10 квітня 2007 13:19

Американські вчені визнали дієти шкідливими

Більшості людей не вдається позбавитися зайвих кілограмів за допомогою дієт, крім того, часті коливання ваги завдають додаткової шкоди їхньому здоров"ю. Таких висновків дійшли співробітники Каліфорнійського університету. Вони відібрали близько 30 великих досліджень, присвячених дієтам, спостереження за учасниками яких тривало від двох до п"яти років. В результаті з"ясувалося, що приблизно дві третини з кількох тисяч учасників так і не змогли схуднути, а близько половини з них навіть дещо набрали вагу до кінця звітного періоду.

За словами провідного автора дослідження, доктора Трейсі Манн, всі різновиди дієт працюють приблизно однаково: "На початку ви дійсно можете скинути від 5 до 10 відсотків маси тіла перебуваючи на будь-якій дієті, проте після закінчення цього "медового місяця" вага знову повертається. Стійкого зниження вдається домогтися тільки незначній меншості, більшість же лише набирає вагу".

Крім того, часті істотні коливання маси тіла пов"язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та інсультів, а також призводять до ослаблення імунітету, роблячи організм більш вразливим перед небезпечними інфекціями, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американські вчені визнали дієти шкідливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути