Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 10:42

Американські медики встановили, що недосипання небезпечне тільки для жінок

Недосипання загрожує жіночій половині людства серйозними проблемами із здоров"ям. Чоловіки можуть не хвилюватися, вважають американські медики.

Від недостатнього сну жінки страждають сильніше за чоловіків. Більш того, жінка, яка недосипає, схильна до високого ризику виникнення серцево-судинних захворювань або депресії, пише газета The Daily Mail з посиланням на вчених університету Дюка в штаті Північна Кароліна.

Учені також відмітили, що у жінок, які вимушені переривати свій сон, в крові підвищується рівень білка фібриногену, який відповідає за звертання крові. Це, зокрема, може призвести до діабету. Ще більше ці негативні процеси характерні для організму тих жінок, які страждають безсонням.

Спочатку медики опитали 210 здорових чоловіків і жінок, які не мають проблем зі сном. Їм пропонувалося оцінити свій рівень депресії, дратівливості і здібності до комунікації.

За наслідками опитування приблизно 40% респондентів було віднесено до категорії що "недосипають".

При цьому медики звернули увагу, що у разі, коли режим сну у чоловіка і жінки був приблизно однаковий, представниця слабкої статі страждала від недосипання набагато сильніше.

Навпаки, у чоловіків порушення режиму сну ніяких додаткових ризиків не викликало, пояснює професор психології Едвард Суарез. На думку лікарів, найбільш небезпечний перерваний сон. Якщо ж жінка страждає безсонням і витрачає на те, щоб заснути, більше 30 хвилин, то ризик втрати здоров"я у неї дещо менший.

Відмінності в сприйнятті сну між організмом чоловіка і жінки Суарез пояснює різними рівнями вмісту таких речовин, як амінокислота триптофан, нейромедіатор серотонін і гормон мелатонін, пише ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «Американські медики встановили, що недосипання небезпечне тільки для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути