четвер, 28 серпня 2008 13:03

Американці випробували найшвидший вертоліт в світі (ФОТО)

Компанія Sikorsky 27 серпня успішно провела перше льотне випробування дослідного зразка найшвидшого в світі вертольота X2. Як повідомляється в прес-релізі компанії, політ продовжувався близько 30 хвилин, протягом яких X2 виконав зависання, прямолінійний рух і розворот на місці.

Випробування проходило в місті Хорсхедс, штат Нью-Йорк, на базі центру розробки прототипів SchweizerAircraft - структурного підрозділу Sikorsky. Найближчим часом творці вертольота планують почати відробіток складніших маневрів.

Нагадаємо, що компанія Sikorsky повідомила про початок розробки X2 в червні 2005 року. Проект фінансується з власних засобів і має на меті створення легкого вертольота вогняної підтримки (ВВП) наступного покоління. Перший дослідний зразок X2 був представлений в квітні поточного року.

За інформацією розробників, новий вертоліт буде здатний розвивати швидкість 470 кілометрів на годину і стане найшвидшим в світі. Він на порядок перевершить ВВП Ah-64Apache, максимальна швидкість яких не перевищує 300 кілометрів на годину.

Маса вертольота X2 дорівнює лише 2400 кілограмам. Він обладнаний двома підйомними гвинтами з легкими лопатями з композитних матеріалів, а також штовхаючим повітряним гвинтом в хвостовій частині. Двигун потужністю 1400 кінських сил запозичений з вертольота Comanche, розробка якого була припинена в 2004 році.

ВВП X2 планується озброїти автоматичними гарматами і керованими ракетами, зокрема Agm-114Hellfire.

Зараз ви читаєте новину «Американці випробували найшвидший вертоліт в світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути