Ексклюзиви
понеділок, 13 грудня 2010 15:32

Американці випробували найпотужнішу в світі електромагнітну гармату (ВІДЕО)

Американці випробували найпотужнішу в світі електромагнітну гармату (ВІДЕО)

Військово-морські сили США провели успішні випробування рейкотрона. Це найпотужніша у світі електромагнітна гармата. Вона здатна вразити ціль на відстані до 200 кілометрів. Потужність пострілу цієї футуристичної зброї побила світовий рекорд і склала 33 мегаджоуля.

Випробування були проведені в п'ятницю, 10 грудня, в Центрі розробки надводного озброєння ВМС США в Дальгрені, штат Вірджинія.

Рельсотрон здатний вистрілювати снарядом вагою в 9 кілограм зі швидкістю в сім разів вищою швидкості звуку. Електромагнітна гармата використовує для пострілу не пороховий заряд, а гігантський сплеск електроенергії. Він розганяє снаряд до восьми чисел Маха. Керівник випробувань Чарльз Гарнетт порівняв механізм роботи рейкотрона з фотоапаратом, що накопичує енергію для спалаху, однак у набагато більшому масштабі.

При цьому на снаряд не встановлена боєголовка, що вибухає при ударі. За словами Гарнетта, це дозволить кораблям ВМС нести на борту набагато менше вибухових речовин, а також значно скоротити число випадкових вибухів. Більш того, рейкотрон дозволить атакувати ворожі судна з безпечної відстані. Він також може використовуватися як захист від крилатих ракет.

Електромагнітна гармата, за якою - майбутнє морських битв, буде випробувана на воді у 2018 році. Встановлювати рейкотрон на бойові кораблі планується на початку 2020-х років. За словами вчених, до 2025 року вони зможуть подвоїти потужність пострілу і розвинути його до 64 мегаджоулів.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Американці випробували найпотужнішу в світі електромагнітну гармату (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути