Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 20:48

Алкоголь може викликати хронічний нежить у жінок

Алкоголь може викликати хронічний нежить у жінок

Датські вчені провели нове дослідження й з"ясували, що вживання алкоголю збільшує ризик виникнення постійного алергійного нежитю в жінок.

За словами вчених, хронічним нежитем або ринітом страждає від 10% до 40% населення. А тому що в останні десятиліття такий розлад став активно поширюватися в країнах, які розвиваються, то фахівці припустили, що споживання алкоголю може бути одним із факторів, які провокують його появу, адже алкоголь є спусковим механізмом аутоіммунних реакцій.

У ході дослідження вчені обстежили 5 тисяч 870 жінок у віці 20-29 років, які не страждали сезонним або цілорічним алергійним нежитем. Учасниць попросили описати свій спосіб життя, зокрема, споживання алкоголю.

Отримані дані були зафіксовані, а через сім років фахівці знову опитали цих жінок, і виявилося, що у 831 (14%) з них з"явився сезонний алергійний риніт, а в 523 (9%) - цілорічний алергійний нежить.

Виною всьому виявився алкоголь - чим більше спиртних напоїв уживали піддослідні, тим вищим був ризик появи хронічного нежитю. Приміром, жінки, які вживали щотижня по банці пива, що еквівалентно 12 грамам чистого спирту, на 78% збільшували ризик хронічного алергійного риніту.

"Ми також виявили, що якщо в одного або обох батьків астма, це підсилює ризик алергійного нежитю, що ще більше загострювалося в жінок, які випивають більше однієї банки пива або склянки вина в тиждень", - говорять учені, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь може викликати хронічний нежить у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути