Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2015 17:30

Якими були селфі 100 років тому
19

Зараз Instagram заповнений фото, зокрема, багато користувачів воліють робити селфі. І хоч яким би новим нам здавався цей жанр фото, він народився задовго до появи смартфонів. Перші селфі в дзеркалі було зроблено ще наприкінці ХІХ століття.

У тому вигляді "селфі у дзеркалі", у якому ми знаємо його сьогодні, з'явилося близько 10 років тому, коли в мобільники стали вбудовувати фотокамери. Хотілося одночасно зробити "ідеальний look" і ніби ненароком похвалитися своїм новим телефоном. Цей тренд змінили "селфі крупним планом" (з усіма тими "губами качечкою", що з цього випливають) із появою смартфонів із вбудованою фронтальною камерою.

Кумедно, але люди на межі XIX і XX століть були точнісінько так, як і ми сьогодні, честолюбні й нарцисичні. Одягаючись у кращий одяг, вони застигали із задумливо-романтичним виразом обличчя, одночасно вихваляючись своєю фотокамерою. "Селфі у дзеркалі" знімали художники, фотографи й навіть члени королівських сімей.

Дивіться добірку найцікавіших селфі 100-річної давниниі.

Зараз ви читаєте новину «Якими були селфі 100 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути