Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 09:19

Який продукт вбереже від інфаркту

Який продукт вбереже від інфаркту
Помірне споживання шоколаду знижує ризик серцевих захворювань. За даними фахівців Католицького університету італійської області Молізе і Міланського онкологічного інституту, які провели обстеження 20 тисяч осіб (у майбутньому році їхня кількість зросте до 25 тисяч), якісний шоколад може вберегти від інфаркту міокарду. Не слід, проте, зловживати цими ласощами: 6-7 грамів шоколаду в день складають ідеальну норму для того, аби гарантувати захисний ефект проти запальних процесів і похідних від них серцево-судинних захворювань.

У крові помірних споживачів "розплавленого" шоколаду виявлений понижений вміст протеїну "С", тобто запальні процеси в організмі значно приглушені. "Отримані дані ми розглядаємо як перший крок на довгому шляху профілактики не тільки кардіологічних, але і онкологічних хвороб", - заявила Джованна Де Гаетано, керівник проекту. Вона вважає, що доведеться, можливо, переглянути вміст знаменитої "середземноморської дієти" і викреслити шоколад зі списку солодощів, шкідливих для здоров"я людини.

Хронічні запальні процеси загрожують небезпекою виникнення серцево-судинних захворювань - від інфаркту міокарда до інсульту, вважають лікарі, і закликають до періодичних перевірок вмісту протеїну "С" в крові, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Який продукт вбереже від інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути