четвер, 03 липня 2008 09:27

Який продукт допоможе не набирати зайву вагу

Який продукт допоможе не набирати зайву вагу
Бажання не набирати зайву вагу переслідує більшість з нас. Але бажання увечері після трудового дня наїстися всякої смакоти і прилягти на диван дуже часто перемагає перше. Після таких "перемог над собою" рука багатьох тягнеться до проносного. А що думають із цього приводу дієтологи?

"Застосування проносного з метою стримати збільшення ваги або схуднути абсолютно безглуздо, - стверджує лікар-дієтолог Михайло Баков. - Проносне ніякої дії на всмоктування поживних речовин не мають. Якщо ж їх застосовувати безконтрольно, то може розвинутися спастичний коліт, досить неприємне захворювання.

Спробуйте зробити інакше. По-перше, візьміть до відома, що їсти ввечері притаманно більшості людей. Людина влаштована так, що увечері його організм прагне запасати енергію. Звідси і підвищення апетиту у вечірні години. По-друге, немає нічого страшного, якщо ви будете увечері радувати себе легкою малокалорійною їжею.

Потовстішати від такої їжі не можна, а ось настрій покращиться. Вечірній апетит може знизитися, якщо перед вечерею прогулятися, або прийняти ванну. Допомагає і така річ, як легка закуска перед їжею - наприклад, грамів 50-100 сиру з чаєм і скибочкою висівкового хліба.

До речі, хоча висівки самі по собі не розщеплюються і не всмоктуються організмом, але вони є джерелом харчових волокон. По-перше, харчові волокна затримують в кишечнику зайвий холестерин і, по-друге, вони нормалізують роботу товстої кишки.

У висівках так само містяться і білки, проте, їх поживна цінність в порівнянні з тими ж білками молока, невелика. Є у висівках і крохмаль. Але його там значно менше, ніж в муці. Ми не вживаємо висівки у вигляді самостійних блюд, проте збагачення висівками хліба, каш, супів слід визнати дуже корисним для здоров"я і для підтримки нормальної ваги", повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Який продукт допоможе не набирати зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути