вівторок, 06 травня 2008 10:59

Який продукт допомагає запобігти ускладненню пологів у вагітних

Жінкам не шкідливо балувати себе під час вагітності шоколадом - цей продукт допомагає запобігти серйозним ускладненням пологів. Шоколад, особливо темний, багатий елементом під назвою зеобромін /theobromine/, що стимулює роботу серця, розслаблює м"язи, розширює кровоносні судини, зменшує біль в грудях, укріплює артерії і знижує тиск. Серцево-судинні переваги шоколаду для вагітних відкрили американські учені Йельського університету штату Коннектикут, які проаналізували його властивості серед більше двох тисяч матерів.

Перепади кров"яного тиску протягом вагітності мають багато негативних наслідків для здоров"я як матері, так і немовляти, оскільки в крові виробляється зайвий намовницький білок. Було встановлено, що жінки, які під час першого і третього триместра вагітності споживали п"ять або більше плиток шоколаду кожного тижня, мали найвищу концентрацію зеоброміна в організмі і на 69% скорочували ризик ускладнень під час і після пологів. Згідно висновку лікарів, зеобромін покращував кровообіг в межах плаценти, блокуючи окислювальну напругу, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Який продукт допомагає запобігти ускладненню пологів у вагітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути