вівторок, 24 лютого 2009 09:27

Яких дітей небезпечніше народжувати

Яких дітей небезпечніше народжувати
Дослідження, проведене в ізраїльській лікарні "Бейлінсон" показало, що народжувати дівчаток набагато безпечніше, ніж народжувати хлопчиків.

У ході наукової роботи були розглянуті дані про 66.387 пологів, прийнятих в лікарні в період 1996-2006 роки, з них 34.364 це дані про народження немовлят чоловічої статі. І висновок такий: ускладнення при пологах трапляються набагато частіше при появі на світ хлопчиків.

"А плід чоловічої статі нерідко стає причиною ранніх вод, передчасних пологів, і саме хлопчики складають основний контингент відділення для недоношених", - говорить доктор НДР Меламед, голова дослідницького центру і лікар пологового відділення лікарні "Бейлінсон".

Дослідження показало, що при вагітності хлопчиком ризик передчасних пологів підвищується на 70%, ризик необхідності проведення кесаревого розтину підвищується на 10%, ризик необхідності використання вакууму - на 50%.

Дівчата "обійшли" хлопчиків лише в одному показнику

"Навіть коли ми прибрали всі фактори, пов"язані зі здоров"ям матері - такі як важкий токсикоз, необхідність кесаревого розтину з причини цукрового діабету тощо - більшість проблемних пологів все одно пов"язані з хлопчиками. Крім того, просуваючись по родовим шляхам у хлопчиків більше шансів застрягнути, дівчатка "виходять" легше ", - додає доктор Меламед.

Єдине у чому дівчаткам вдалося "обійти" хлопчиків - це народження "задом наперед". Тазові передлежання при народженні дитини жіночої статі зустрічається в 3,8% випадків, чоловічої статі - 3,2% випадків.

"У нас немає пояснення цьому явищу, можливо, це відбувається від того, що дівчата, як правило, менше важать", - говорить один з лікарів, які брали участь у дослідженні.

За матеріалами: MIGnews.com, газета "Маар".
Зараз ви читаєте новину «Яких дітей небезпечніше народжувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути