Що ж до шоколаду, який нерідко прикрашає наші улюблені холодні ласощі, то довгий час вважали, що він впливає на мозок подібно до наркотика. Погана слава тягнулася за шоколадом і какао з тих пір, як каліфорнійський фармаколог Піанеллі і його колеги виявили в бобах какао речовини, схожі з деякими компонентами марихуани.
Недавно група американських учених з Інституту хімії біомолекул "реабілітувала" шоколад і какао: виявилось, що концентрація в них злощасних з`єднань украй низька, до того ж більшість їх розкладається в шлунку, не досягаючи мозку.
Зате інші дослідники знайшли в шоколаді речовину, споріднену гормону адреналіну. Вона підвищує кров`яний тиск, робить частішим пульс, тобто є природним стимулятором, як і кофеїн, повідомляє Medvesti.ru.
Коментарі