Ексклюзиви
субота, 18 жовтня 2008 11:28

Які продукти лікують осінню депресію

Які продукти лікують осінню депресію

Подолати депресію допомагають банани, горіхи і шоколад, розповіла директор Державного наукового центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського Тетяна Дмітрієва. "Деякі продукти містять дуже багато гормонів, які є провідниками нервових імпульсів. Якщо людина захоплюється певними продуктами - шукай депресію. Вона на рівні інстинктів сама намагається її лікувати", - сказала вона.

За словами Дмітрієвої, часто в ролі продуктових "антидепресантів" виступають шоколад, банани і горіхи. Не випадково, Бельгія, населення якої схильне до депресій через дефіцит сонячного світла, вважається однією з батьківщин шоколаду. У раціоні ж скандинавських народів істотне місце займають банани. "Американці давно встановили прямий зв"язок між живленням і психічними розладами. Існує безліч методик з лікування таких захворювань за допомогою спеціальних дієт", - відмітила Дмітрієва.

Вона нагадала, що в Радянському Союзі також проводилися дослідження, що вивчають можливість застосування голодування для лікування шизофренії, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Які продукти лікують осінню депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути