Через те ми і не втрачаємо вагу (а часто навіть накопичуємо зайву), повністю довірившись вченню про калорійність продуктів і нічого не знаючи про те, що ж насправді потрібно нашому організму.
Отже, ось таємниця, про яку дієтологи не спромагаються повідомити нас: перерва між їжею не повинна перевищувати 5 годин! До закінчення цього часу наш шлунок повинен прокинутися і отримати їжу. Причому, навіть не має значення, жирна їжа чи дієтична, просто наш організм повинен знати, що їжі досить, поступає вона регулярно, тому накопичувати жир "про запас" не потрібно.
А як поступаємо ми, не отримавши такої цінної вказівки від наших дорогих дієтологів? Стараємося їсти якомога рідше; радіємо, якщо через відсутність апетиту або термінових справ пропускаємо обід, або знаходимо в собі сили відмовитися від вечері, оскільки хтось озвучив тезу: "після 18 годин їсти не можна, і взагалі вечерю треба віддати ворогові".
Як в такій ситуації поступає наш організм? Через 5 годин "простою" шлунок починає бити у всі дзвони і, в засмучених відчуттях, телеграфує організму: "Голод йде! Запасаймося!" Коли, після довгої перерви їжа, нарешті, отримана, наш організм вичавлює з неї максимальну кількість калорій. Адже треба забезпечити енергією не тільки насущні потреби, але і відкласти ще хоч щось "про запас", про всяк випадок, адже наступили голодні часи!
Безумовно, у людей з нормальним метаболізмом таких проблем не виникає, але людям, схильним до зайвої ваги, через обставини необхідно з належною пошаною відноситися до капризів свого організму-неврастеніка. Годуйте його регулярно, не рідше, ніж через кожних 4-5 годин, і він заспокоїться, задоволено зітхнувши: "Голодні дні минули!"
Для того, щоб гарантовано не пропустити п"ятигодинний інтервал, харчуйтеся більше 3-х разів на добу. Простіше кажучи - перекушуйте між їжею. Скільки разів ми чули в дитинстві від батьків: "не хапай шматки перед обідом - апетит зіпсуєш!" Тепер ми, дорослі люди, мучимося діаметрально протилежним питанням: як його, паразита отакого, зіпсувати? Не потрібно винаходити велосипед, а просто пригадати рецепти родом з дитинства: між основною їжею з"їсти парочку бутербродів, великих яблук або невелику тарілочку чого-небудь, запивши чашкою гарячого чаю або кави.
Діючи так само, ми вбиваємо двох зайців одним пострілом: і організм заспокоюємо і, якщо ми любимо смачно і багато поїсти, зменшуємо відчуття голоду. Саме вовчий голод і апетит, що розігрався унаслідок нечастої їди примушують нас непомітно з"їдати більшу кількість їжі, ніж нам потрібно, повідомляє Не Болей.
Коментарі