Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 14:01

Які напої найкращі для роботи

Німецькі дослідники з університетської клініки Кельна прийшли до висновку, що какао краще знижує кров"яний тиск, ніж чашка чаю.

Група добровольців вживала протягом двох тижнів продукти, що містять какао. Це привело до зниження у них кров"яного тиск в тому ж ступені, що і у групи осіб, що приймають лікарські препарати для зниження тиску.

Результати дослідження дозволяють припустити, що вживання какао може знижувати ризик виникнення інсультів і серцевих нападів на 10-20%.

Причина в тому, що і чай, і какао містять поліфеноли - клас хімічних сполук, які сприяють запобіганню серцево-судинних захворювань. Але у какао і чаю вони різні: процианід, що міститься в какао, є активнішим поліфенолом.

В даний час пацієнтам з підвищеним кров"яним тиском настійно рекомендується їсти фрукти і овочі, більшість яких багаті поліфенолами, хоча на чай і продукти, що містять какао, доводиться велика частина загального об"єму поліфенолів, що вживаються в країнах Заходу.

Автор дослідження Дірк Тауберт попереджає: не починайте поїдати шоколад у великих кількостях. При будь-яких дієтах необхідно враховувати високий вміст цукру, жирів і високу калорійність більшості продуктів, що містять какао. Але при розумному підході продукти, що містять какао, можуть розглядатися як частина дієти, що знижує ризик розвитку гіпертонії, повідомляє svobodanews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Які напої найкращі для роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути