Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2008 17:35

Які хвороби можна вилікувати за допомогою гарячого душу

Які хвороби можна вилікувати за допомогою гарячого душу

Залізти туди, де потепліше, - наша перша реакція на дискомфорт і нездужання. І правильно: тепло дійсно допомагає від багатьох болячок.

Кашель і нежить

Закрийтеся у ванну і пустіть гарячу воду. Можна навіть не залізати під душ - просто посидьте і подихайте парою хвилин 10-15. Це позбавить вас мокротиння, зніме роздратування слизової і в кінцевому рахунку допоможе вам розпрощатися з кашлем і нежитю.

Стрес і безсоння

Гарячий душ або ванна - краще будь-якого заспокійливого. Не можете заснути? Попартеся в душі хвилин 15 або поваляйтеся у ванні з настоєм шавлії або календули. Заснете швидко і спати будете міцно, причому, на відміну від пігулок, таке снодійне не дає ніяких побічних ефектів.

Артроз і м"язові болі

Повністю вилікувати хворі суглоби душ, звичайно, не зможе, але полегшити болі - ще й як. 15 хвилин під теплою водою поліпшать кровотік в тілі, розслаблять перенапружені м"язи і заспокоять запалені суглоби. Це зручніше і простіше за постійні спиртні компреси, масаж або еластичні пов"язки.

Мігрень

Утруднений кровотік - одна з причин головних болів, яка, у свою чергу, зазвичай викликана спазмом судин. Від гарячої води ваші судини знову прийдуть в нормальний стан. Декілька крапель трояндової олії допоможуть прискорити процес лікування.

Сухість шкіри

Сухість і тріщини на шкірі - звичайна справа для холодної пори року. Користуйтеся своїм звичайним косметичним засобом - молочком або тоніком, - просто перед тим, як намазатися, гарненько розпарьтесь під теплою водою. Пори шкіри від тепла розкриються і зможуть поглинути більше поживних речовин.

Увага! Якщо у вас проблеми з серцево-судинною системою, гарячим душем краще не захоплюватися. Це може привести до підвищення тиску, аритмії та інших порушень, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Які хвороби можна вилікувати за допомогою гарячого душу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути