середа, 10 вересня 2008 07:04

Які діти схильні до заїкання

Які діти схильні до заїкання
Діти, які почали говорити двома мовах до п"яти років, значно більше схильні до заїкання та зазнають більше труднощів в його подоланні, ніж діти, які до цього віку говорили лише однією мовою.

Учені обстежили 317 лондонських дітей у віці від восьми до десяти років, які страждали на заїкання.

З"ясувалося, що 69 з усіх опитаних говорили удома двома мовами, а 38 дітей, які вивчали англійську, були з сімей, де були люди, які не говорили нею.

Заїкання починалося приблизно у віці 4,5 років, причому серед хлопчиків заїкання зустрічалося в чотири рази частіше, ніж у дівчаток.

Результати дослідження показали, що більше половини дітей, які говорили удома тільки однією мовою, позбавилася від заїкання до 12 років. Серед двомовних дітей впоратися із заїканням до цього віку вдалося тільки чверті.

Автори статті відзначають, що батькам дітей до п"яти років краще утриматися від навчання їх другій мові, оскільки це "знижує вірогідність виникнення заїкання, та збільшує швидкість позбавлення від нього", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Які діти схильні до заїкання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути