Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 15:09

Які чоловіки частіше хворіють на рак простати

Які чоловіки частіше хворіють на рак простати

Чоловіки високого зросту частіше страждають раком простати. До такого висновку прийшли британські учені за результатами оглядового дослідження, повідомляє журнал CancerEpidemiology, Biomarkers & Prevention.

Фахівці з Брістольського університету проаналізували дані 58 опублікованих досліджень, в яких було задіяно в цілому більше дев"яти тисяч чоловіків - пацієнтів з раком простати і здорових людей.

З"ясувалося, що із збільшенням зросту чоловіка на кожних 10 сантиметрів ризик розвитку раку простати збільшується на 6%. Таким чином, у чоловіків, зріст яких був на 30,5 сантиметрів (1 фут) вище, ніж у низькорослих учасників, ризик розвитку раку простати збільшувався на 19%, повідомили дослідники.

На думку учених, знайдений ними взаємозв"язок може пояснюватися дією чинників, що впливають як на зріст, так і на розвиток раку. Зокрема, інсуліноподібний чинник зросту-1 стимулює ріст клітин і одночасно може грати роль у виникненні і прогресі раку простати, повідомила керівник дослідження Луїза Зукколо (LuisaZuccolo).

Зукколо підкреслила, що в розвитку раку простати зріст чоловіка грає значно менш істотну роль, ніж інші відомі чинники. Набагато більше значення мають такі відомі чинники ризику, як вік, раса і спадковість, додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Які чоловіки частіше хворіють на рак простати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути