субота, 10 травня 2008 14:08

Як сіль шкодить чоловічому організму

Як сіль шкодить чоловічому організму
Куховарська сіль - дійсно біла смерть, і в цьому зайвий раз переконалися японські учені. В результаті спостережень і численних аналізів вони прийшли до висновку, що регулярне вживання солоних продуктів подвоює ризик захворювання на рак шлунку.

Причому, така тенденція найбільше простежується у чоловіків.

Міністерство охорони здоров"я і праці, що займається також питаннями добробуту, провело грандіозну роботу, в результаті якої фахівці-онкологи впродовж 11 років спостерігали за способом життя приблизно 40 тисяч японців середнього віку. Особливу увагу медики приділяли щоденному раціону харчування цих людей, їх прихильності до певних напоїв, а також шкідливих звичок, що безпосередньо впливають на здоров"я, наприклад - куріння.

Згідно з отриманими даними, серед чоловіків - любителів солоних продуктів - особливому ризику захворіти на рак шлунку піддавалася одна людина з 500. Це удвічі перевищує показники, зафіксовані серед тих, хто прагне утримуватися від вживання солі. Із загального числа чоловіків, які потрапили в дослідницьку програму (таких було трохи більше 18,5 тисяч), ракових хворих було 358 осіб. Серед більше 20 тисяч жінок цей показник дорівнював 128. Причому і загроза захворювання на рак у "любительок солоненького" набагато нижча, ніж у чоловіків: одна на дві тисячі, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як сіль шкодить чоловічому організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути