Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 11:05

Як схуднути, не обмежуючи себе в їжі

Як схуднути, не обмежуючи себе в їжі
У боротьбі із зайвою вагою не завжди потрібно обмежувати кількість їжі, що Ви споживаєте. Значно ефективнішими є дієти, що не примушують голодувати, а дозволяють повноцінно харчуватися, але при цьому в денний раціон входять здебільшого фрукти, овочі і супи.

Дієти, що не обмежують кількість їжі, стали зараз дуже популярними і це не спроста. Багато фахівців в області дієтології рекомендують саме такий вид боротьби із зайвою вагою, а ряд досліджень показує високу ефективність подібного типу схуднення. Наприклад в PennStateUniversity протягом року проходило дослідження, метою якого було довести або спростувати думку про доцільність "об"ємних" дієт.

Дослідження показало, що методики боротьби з ожирінням, що грам за грамом урізують кількість калорій в раціоні все одно мають меншу ефективність, ніж ті методи схуднення, що, не обмежуючи порцій, звужують вибір споживаних продуктів.

В процесі дослідження учені спостерігали за 97 жінками з масою тіла більше 100 кг. Учасників експерименту розділили за віком і стадіям ожиріння, після чого їм, випадковим чином була прописана одна з двох дієт.

Половина досліджуваних жінок відмовлялася від жирної їжі та взагалі обмежувала кількість їжі, що з"їдалася за день. Друга половина учасників експерименту також відмовлялася від жирної їжі, але могла споживати в необмежених кількостях фрукти, овочі та звичайну воду.

Протягом шести місяців учасниці експерименту з обох груп щонеділі проходили консультацію у дієтолога. В процесі дослідження також проходило навчання жінок методам зниження кількості жирів в їжі, що готувалася, правильному вибору продуктів харчування під час покупок і методам здорового харчування. Представниці обох груп отримували поради з правильного харчування під час дієти, аби не виходити за її рамки.

Крім того, з учасницями спостережень проводилися тренінги з антистресової терапії, методів правильного спілкування, способів припинення переїдання через емоційні проблеми і стратегій подолання різних життєвих труднощів.

Всім жінкам, які брали участь в експерименті, були видані крокометри і поставлена мета збільшити кількість кроків в день з 2000, на момент початку спостережень, до 10000.

Другі півроку дослідження відрізнялися від перших тільки збільшенням кількості консультацій у дієтолога. У останньому вони повторювали програму першого півріччя.

Дві групи учасниць відрізнялися тільки тим, що половина з них отримувала консультації з організації низькокалорійних дієт без голодування, а друга половина ні.

71 жінка з 97 пройшла дослідження до кінця і всі вони досягли непоганих результатів в боротьбі із зайвою вагою. Представниці групи, які просто обмежувала себе в їжі, схуднули за рік, в середньому, на 7 кг Друга група учасниць досягла кращих результатів - вони схуднули, в середньому, на 9 кг і це притому, що споживали на 25% більше калорій, ніж жінки з першої групи.

За наслідками проведених спостережень організатори зробили такі висновки:

1. При дотриманні дієти правильний підбір продуктів харчування важливіший, ніж обмеження себе в їжі.

2. Для зниження своєї ваги не обов"язково голодувати. Якщо правильно розрахувати свій раціон, то цілком можливо знизити масу свого тіла, постійно відчуваючи себе ситим. Мало того, відчуття голоду під час дієти нерідко викликає повернення людини до неправильного живлення і повторного набирання ваги.

3. Для схуднення важливо обмежувати споживання жирної їжі, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як схуднути, не обмежуючи себе в їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути