Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 09:24

Як позбутися неприємного запаху з рота

Як позбутися неприємного запаху з рота
Нещодавно учені з Університету Буффало (США) прийшли до висновку, що основною причиною неприємного запаху з рота є бактерії Solobacteriummoorei.

Ці мікроби були виявлені на язиці людей, страждаючих халітозом (так по-науковому називається ця делікатна проблема). На думку лікарів, халітоз також може бути пов"язаний з хворобами легень або навколоносових пазух.

Для боротьби з неприємним запахом фахівці рекомендують двічі в день чистити поверхню язика спеціальними щітками і використовувати антибактеріальну зубну пасту.

Причиною неприємного запаху з рота можуть бути: хворі зуби, ясна, проблеми з шлунком, а також наявність "пробок" в мигдалинах.

Проте якщо ви старанно орудуєте щіткою, а запах все одно не випаровується, потрібно звернутися до стоматолога. Адже найчастіше причина небажаного аромату криється в хворих зубах або яснах.

Для профілактики халітоза після чищення зубів можна використовувати спеціальні антисептичні ополіскувачі.

Також потрібно звернути увагу на стан травної системи. Якщо шлунок погано переварює їжу, в кишечнику відбуваються процеси бродіння, унаслідок чого утворюються летючі речовини з поганим запахом.

"Джерелом неприємного аромату можуть бути і пробки в мигдалинах (гландах)", - говорить отоларинголог Лариса Черкова. Річ у тому, що в них є природні порожнечі (лакуни), куди потрапляє їжа. В деяких випадках вона скупчується і загниває. Небезпечні пробки не тільки поганим запахом. Будучи постійним осередком інфекції в організмі, вони також провокують хвороби горла.

Розчинити пробки можна полосканнями водою з перекисом водню (на стакан теплої води потрібно узяти 1 столову ложку перекису). Проте повністю позбавитися від пробок можна тільки у лора, який вимиє їх за допомогою спеціального шприца. Процедура ця безболісна і в приватних клініках коштує близько 100 грн, повідомляє 24ua.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися неприємного запаху з рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути