Виявляється, що певні бактерії здатні уміло "ховатися" від хімічних засобів. Бактерія може "замаскуватися" у внутрішній частині листа салату-латуку, шпинату і інших овочів і фруктів. Більш того, як повідомляє ScienceCentric, ці мікроби можуть організувати між собою ціле співтовариство - біоплівки, що покривають фрукти і овочі і таким чином захищають бактерію від потенційної загрози.
Нове дослідження, проведене міністерством сільського господарства США, показало, що опромінювання (запропонований ученими метод, що на даний момент розглядається управлінням з контролю за продуктами і ліками США) може знищити засвоювані хвороботворні мікроорганізми, що недосяжні для хімічних засобів гігієни. Опромінювання з одного боку руйнує генетичний матеріал живих клітин, але з іншого боку знищує паразитів, у тому числі і комах, сальмонеллу, що сприяє значному скороченню харчових захворювань, повідомляє Newsland.
Коментарі