Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2008 09:27

Як потрібно обробляти овочі, щоб не отруїтися

Як потрібно обробляти овочі, щоб не отруїтися
Все добре знають, що овочі і фрукти потрібно мити перед вживанням їх в їжу, щоб уникнути харчового отруєння, нудоти або проносу. Проте нове дослідження показало, що звичайне миття овочів і фруктів і навіть із застосуванням дезинфікуючих средств недостатньо ефективно.

Виявляється, що певні бактерії здатні уміло "ховатися" від хімічних засобів. Бактерія може "замаскуватися" у внутрішній частині листа салату-латуку, шпинату і інших овочів і фруктів. Більш того, як повідомляє ScienceCentric, ці мікроби можуть організувати між собою ціле співтовариство - біоплівки, що покривають фрукти і овочі і таким чином захищають бактерію від потенційної загрози.

Нове дослідження, проведене міністерством сільського господарства США, показало, що опромінювання (запропонований ученими метод, що на даний момент розглядається управлінням з контролю за продуктами і ліками США) може знищити засвоювані хвороботворні мікроорганізми, що недосяжні для хімічних засобів гігієни. Опромінювання з одного боку руйнує генетичний матеріал живих клітин, але з іншого боку знищує паразитів, у тому числі і комах, сальмонеллу, що сприяє значному скороченню харчових захворювань, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як потрібно обробляти овочі, щоб не отруїтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути