вівторок, 15 квітня 2008 09:02

Як набрати вагу без шкоди для здоров"я

Як набрати вагу без шкоди для здоров"я

У наше століття постійного винаходу новітніх способів схуднення не багато хто знає про існування людей, для яких існує проблема не схуднути, а набрати вагу. Спершу слід розібратися в причині низької ваги - спадковість, незбалансований раціон, проблеми із здоров"ям, психологічні проблеми.

Потім слід організувати структуру харчування:

1. дотримання режиму харчування - необхідно харчуватися хоч би 4 рази на день, при виникненні відчуття голоду слід перекусити, але не об"їдатися.

2. харчування людей, які прагнуть набрати вагу, в основному повинно бути білково-вуглеводним. При цьому важливо, щоб половина білків була тваринного походження Особливо корисна курка - ніжне куряче м"ясо легко засвоюється, а його білок допомагає м"язовій тканині отримати необхідний рельєф. Щодня їжте сир, причому вибирайте той, який містить достатньо високий відсоток жиру, пийте жирне молоко, кефір, ряжанку.

3. споживайте більше калорій, ніж витрачаєте. На початку слід відмовитися від серйозних фізичних навантажень, для того, щоб почала утворюватися м"язова маса.

Маленькі хитрощі: перед їжею опівдні і увечері випивайте стакан фруктового соку, в який можна додати один, - два шматки цукру або ж глюкози. Фруктовий сік з цукром або глюкозою дає 250 калорій, крім того, сприяє додатковому виділенню інсуліну, що збуджує апетит. Деякі лікарі призначають своїм пацієнтам курс лікування препаратами інсуліну. Це сприяє не тільки поліпшенню апетиту, але і затриманню води в тканинах, відкладенню білків в організмі, а також прискорює процес перетворення вуглеводів в жири. Відразу після пробудження з"їжте декілька шматків цукру або дві-три ложки меду.

Ефект лікування худоби значно підвищується завдяки застосуванню різних настоїв з цілющих рослин, що поліпшують апетит і травлення. У практиці лікування худоби широко використовують такі лікарські рослини, як софора, конюшина, люцерна, кульбаба, полин, деревій, шабельник, глуха кропива, спориш, кропива, коріандр, горець перцевий. З перерахованих лікарських рослин готують фітосбір (бажано включити до складу фітосбору 5-8 рослин) в пропорції 1:1.

Приготування зборів: 2 столових ложки заздалегідь подрібненого (у кавомолці або м"ясорубці) збору залити 1 літром окропу, довести до кипіння, кип"ятити на повільному вогні 10 хвилин в закритому посуді, злити разом з травою в термос, настояти ніч. Прийняти протягом дня по 100-150 мл за 30 хвилин до їжі. Для поліпшення смаку можна додати мед, цукор, варення. Курс лікування - 3-4 місяці. Після чого роблять перерву на 10-14 днів, міняють збір і продовжують лікування. Не дивлячись на поліпшення, що наступило, фітотерапію необхідно продовжувати протягом 12 місяців.

Надалі перейти на профілактичний прийом зборів навесні і восени (по 2 місяці). Збори трав можуть застосовуватися у поєднанні з іншими ліками. Поліпшення при фітотерапії наступає через 2-3 тижні регулярного прийому трав. Проте стійкий ефект може бути досягнутий лише у разі тривалого і регулярного застосування трав (протягом 8-12 місяців і більш). Перед тим, як приймати той або інший збір, бажано ознайомитися з протипоказаннями до трав, що входять до складу цього збору.

Приступивши до лікування худоби, постарайтеся не втратити здоров"я, адже багато хто хоче піти легким шляхом і починають їсти божевільну кількість солодкого, харчуватися в різного роду ресторанах швидкого харчування (де велика частина їжі шкодить нашому здоров"ю), наїдаються на ніч, вживають у божевільних кількостях алкоголь (він підвищує апетит) не замислюючись про те, що такою ціною якщо і наберемо вагу, то нашкодимо нашому здоров"ю.

Ви вилікуєтеся від худоби, якщо наполегливо дотримуватимете вказаний режим лікувального харчування, акуратно вживатимете всі призначені лікарем ліки і процедури. Худоба важко піддається лікуванню, тому не зневіряйтеся при тимчасових невдачах, вірте в успіх, повідомляє ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Як набрати вагу без шкоди для здоров"я ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути