Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 10:29

Як кинути палити і не погладшати

Як кинути палити і не погладшати
Рішення кинути палити і негайне його втілення в життя, особливо у завзятих курців, може спровокувати зменшення енергетичних потреб організму в середньому на 20%. Крім того, це може викликати необхідність компенсації жесту "закурювання цигарки", а також необхідність відновлювати наново смакові і нюхові відчуття, раніше повністю знищені тютюном. Це не говорячи вже про постійне відчуття голоду і бажання постійно що-небудь гризти. В результаті в двох з трьох випадків спостерігається збільшення ваги приблизно на 3 кг (а то і більше).

Щоб уникнути цього, необхідний період адаптації до "життя без диму" протягом 2-3 місяців, відзначає Likar.info. Ось декілька нових (і не дуже) рекомендацій фахівців, слідуючи яким, вам вдасться уникнути непотрібного стресу:

Ваш режим дня, звички, харчування не повинні сильно мінятися.

Активізуйте ваші заняття спортом для підтримки життєвого тонусу, тим більше спорт - це відмінний антидепресант;

У своєму раціоні перевагу краще віддати блюдам, приготованим за допомогою варіння без жиру і приправ, хлібу грубого помелу, висівкам і навіть цілісним зернам;

Для зменшення постійного бажання пожувати крекери, цукерки, шоколад або пиріжки, а також попити чого-небудь забороненого (солодкі газовані напої і алкогольні аперитиви) рекомендується випивати 2-3 літри води в день. Це можуть бути, зокрема, трав"яні настої, овочеві бульйони, вичавлений сік лимона без цукру, томатний та інші овочеві соки.

Уникайте пити у великій кількості міцну каву і чай, оскільки вони збільшують нервозність, серцебиття і провокують серйозні травні порушення, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як кинути палити і не погладшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути