субота, 10 травня 2008 15:37

Як кава впливає на організм людини

Вживання кави скорочує ризик виникнення недоумства, блокуючи дію холестерину, вважають учені.

Раніше вчені довели, що вживання кави знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера. На думку британських дослідників, це одна з найкращих властивостей кави. Оскільки кофеїн - доступний препарат, за допомогою якого можна стабілізувати роботу захисного бар"єру. Це дуже важливо, оскільки завдяки цим властивостям його можна використовувати в лікуванні неврологічних розладів, вважають експерти.

Захисний бар"єр мозку є фільтром, що захищає центральну нервову систему від потенційно шкідливих хімікалій. В результаті попереднього дослідження з"ясувалося, що холестерин здатний ослабити дію роботи бар"єру. Це робить мозок уразливим і вносить свій внесок до виникнення розладів діяльності мозку.

Учені з університету Дакоти розглянули вплив тільки однієї щоденної чашки кави на роботу мозку кроликів. В результаті після 12 тижнів захисний бар"єр мозку кроликів, яким не давали кави і годували їжею, насиченою високим рівнем холестерину, був значно слабкіший, ніж у кроликів, які отримували чашку кави щодня і харчувалися так же.

Учені планують провести дослідження на людях і сподіваються, що кава надасть таку ж властивість на захисний бар"єр мозку людини і послужить профілактикою розладів діяльності мозку, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як кава впливає на організм людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути