Річ у тім, що всі ці продукти збільшують вироблення слизу в організмі людини, внаслідок чого слизові оболонки людини не здатні ефективно боротися з вірусами і бактеріями.
В нормі, при правильному харчуванні, слизова бронхів і трахеї (саме через них віруси найчастіше потрапляють всередину ) покрита найдрібнішими віями, які, за допомогою хвилеподібних рухів постійно евакуюють слиз разом зі "спійманими" вірусами і мікробами.
Якщо слиз під впливом солодощів стає в`язким, то вії вже не можуть вільно рухатися, і хвороба дістає можливість безперешкодно розвиватися.
Саме тому епідемія грипу наздоганяє нас через деякий час після щедрих застіль в новорічні свята, — вважає лікар-терапевт Микола Лапін.
Тим більше що часто взимку ми "розслабляємося", реальна загроза з`явитися на пляжі в непривабливому вигляді нам не загрожує. В результаті ми дозволяємо собі більше вільностей в їжі, менше займаємося спортом і менше буваємо на свіжому повітрі.
Явище під назвою "в`язкий слиз" було відоме ще стародавнім медикам. Три тисячі років назад східна медицина пояснювала походження "в`язкого слизу" так: "надлишок солодкої і жирної їжі", "сон після їжі" і "їжа після їжі".
Отже, варто відмовитися від солодощів, їсти більше цитрусових, часнику, цибулі, овочів та фруктів у свіжому вигляді – і епідемія, можливо, обійде вас стороною.
Крім того, навесні вам не доведеться в екстреному порядку сидіти на дієтах і прибирати кілограми, що "набігли" за зиму, повідомляє Woman.ru
Коментарі