Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 11:23

Як харчуватися при епідемії

Як харчуватися при епідемії
Деякі сучасні лікарі вважають, що неправильне харчування може бути одним з чинників ризику захворювання на грип. Вони пояснюють це тим, що так звані "прості" вуглеводи – цукор і продукти, що містять його, макаронні і борошняні вироби, білий хліб і манна каша.

Річ у тім, що всі ці продукти збільшують вироблення слизу в організмі людини, внаслідок чого слизові оболонки людини не здатні ефективно боротися з вірусами і бактеріями.

В нормі, при правильному харчуванні, слизова бронхів і трахеї (саме через них віруси найчастіше потрапляють всередину ) покрита найдрібнішими віями, які, за допомогою хвилеподібних рухів постійно евакуюють слиз разом зі "спійманими" вірусами і мікробами.

Якщо слиз під впливом солодощів стає в`язким, то вії вже не можуть вільно рухатися, і хвороба дістає можливість безперешкодно розвиватися.

Саме тому епідемія грипу наздоганяє нас через деякий час після щедрих застіль в новорічні свята, — вважає лікар-терапевт Микола Лапін.

Тим більше що часто взимку ми "розслабляємося", реальна загроза з`явитися на пляжі в непривабливому вигляді нам не загрожує. В результаті ми дозволяємо собі більше вільностей в їжі, менше займаємося спортом і менше буваємо на свіжому повітрі.

Явище під назвою "в`язкий слиз" було відоме ще стародавнім медикам. Три тисячі років назад східна медицина пояснювала походження "в`язкого слизу" так: "надлишок солодкої і жирної їжі", "сон після їжі" і "їжа після їжі".

Отже, варто відмовитися від солодощів, їсти більше цитрусових, часнику, цибулі, овочів та фруктів у свіжому вигляді – і епідемія, можливо, обійде вас стороною.

Крім того, навесні вам не доведеться в екстреному порядку сидіти на дієтах і прибирати кілограми, що "набігли" за зиму, повідомляє Woman.ru

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися при епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути