субота, 06 вересня 2008 01:01

Як дієти в основному впливають на здоров"я

Більшість людей, що вдаються до сидіння на дієті в прагненні схуднути, надалі відновлюють свою первинну вагу, а то і набирають додаткові кілограми. Причому ці "ігри" із скиданням і набором ваги украй згубно позначаються на здоров"ї "сидільців".

До такого висновку прийшли американські психологи — ад"юнкт-професор Трейсі Манн (Traci Mann) і її колеги з університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі (UCLA) — які провели, як вони стверджують, всесторонній і строгий аналіз 31 довгострокового (2-5 років) дослідження, пов"язаного з дієтами.

"У перші шість місяців ви можете скинути 5-10% вашої ваги, сидячи на будь-якій з дієт, але потім ця вага повернеться, — розповідає Манн. — Ми виявили, що більшість людей відновили всю вагу, а багато — від однієї до двох третин людей — набрали додаткову. Тривала втрата ваги була зафіксована лише в скромної меншості учасників. Дієти не призводять до довготривалої втрати ваги і не приносять користь здоров"ю більшості людей".  Учені говорять, що сидіння на дієті є точним "провісником" майбутнього збільшення ваги. А неодноразовий набір і скидання кілограмів пов"язаний з серцево-судинними захворюваннями, ризиком удару, діабетом і негативними змінами в імунній системі.

"Користь від дієт дуже мала, а потенційна шкода дуже велика, щоб на ній сидіти. Як засіб для боротьби з ожирінням дієти неефективні", — укладає Трейсі.

З її висновками можна і, напевно, потрібно сперечатися. Проте подібні заяви вже звучали з вуст інших американських учених. А австралійські фахівці рекомендують кидати дієту на час іспитів, тому що вона заважає готуватися, повідомляє Не Болей
Зараз ви читаєте новину «Як дієти в основному впливають на здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути