Ексклюзиви
неділя, 14 вересня 2008 13:13

5 продуктів, корисних для вашої шкіри

5 продуктів, корисних для вашої шкіри

Косметика - не єдиний шлях до красивої і здорової шкіри. Багато залежить і від того, що і як ми їмо.

Ось перелік продуктів, найбільш багатих корисними для шкіри речовинами. Їх можна істи або використовувати для приготування різних домашніх масок і кремів. Тільки будьте обережні: перш ніж скористатися будь-яким з наведених нижче рецептів, проведіть контрольний тест. Намажте трохи домашнього крему на невелику ділянку шкіри і почекайте 24 години: можливо, засіб викличе у вас алергічну реакцію, і тоді від нього доведеться відмовитися.

1. Полуниця

Жменька полуниці містить більше вітаміну С, ніж апельсин або грейпфрут. А згідно дослідженням американських лікарів, саме цей вітамін надзвичайно корисний для шкіри, оскільки запобігає появі зморшок і уповільнює процес ссихання шкіри.

Що з нею робити? Перш за все, більше істи. По-друге, робити маску : у звичайному блендері змішуємо чашку свіжої або замороженої полуниці (малина і чорниця теж підійдуть), чашку ванільного йогурту і пів столової ложки меду (мед добре зволожує шкіру). Щедро змащуємо обличчя і чекаємо приблизно 8 хвилин, після чого змиваємо. Проводити процедуру можна раз на тиждень.

2. Оливкова олія

Олія має не лише антиоксидантну, але і протизапальну дію. Ще стародавні римляни втирали оливкову олію в шкіру, щоб зробити її м"якшою і гладшою. Ви можете наслідувати їх приклад або просто додавати олію в раціон.

3. Зелений чай

Ще один продукт, багатий антиоксидантами. Більш того, дослідження двох американських університетів показали, що регулярне споживання зеленого чаю знижує ризик захворювання раком шкіри.

Пити його рекомендують по 3-4 чашки в день, додаючи сік або м"якоть лимона - це подвоїть корисний ефект.

Можна застосовувати чай як засіб від мішків під очима. Рецепт простий: зранку заварюємо два пакетики, потім виймаємо їх з води і кладемо ненадовго в холодильник. Охолоджені пакетики прикладаємо до очей на 10-15 хвилин. Зелений чай містить речовину танін, яка стягує шкіру, тим самим зменшує припухлість повік і мішки під очима.

4. Гарбуз

Помаранчеве забарвлення гарбузу забезпечують пігменти, що містяться в ньому, - каротиноїди. Вони здатні нейтралізувати дію вільних радикалів у вашому організмі і врятувати шкіру від появи зморшок. Гарбуз також багатий вітамінами С, Е і А і могутніми ензимами, що сприяють очищенню шкіри.

Істи гарбуз можна у вигляді гарбузової каші або робити салат.

Маска для обличчя: 200 г сирого гарбуза змішати з 4 ст. ложками нежирного йогурту і 4 ст. ложками меду. Подрібнюємо все в блендері, перемішуємо і залишаємо на обличчі на 10 хвилин. Робити таку процедуру дин раз на тиждень буде достатньо, щоб зволожити і розгладити шкіру.

5. Гранат

Гранат - найбагатший все тими ж антиоксидантами фрукт. Дослідження показують, що в гранатовому соці цих речовин навіть більше, ніж в зеленому чаї.

Що з ним робити? Істи якомога більше, поки гранат можна купити на продуктових ринках і в магазинах.

Або готувати ось такий скраб для видалення змертвілих клітин шкіри: зрізаємо з граната товсту шкірку, розламуємо фрукт навпіл і кладемо половинку в чашку з водою на 5-10 хвилин. Потім відокремлюємо зернятка від білої оболонки, змішуємо їх з чашкою сирих вівсяних пластівців, 2 ст. ложками меду і 2 ст. ложками вершків. Все добре перемішуємо в блендері і наносимо на обличчя на 2-3 хвилини. Змиваємо. Для обробки грубіших ділянок шкіри (ліктів, наприклад) вже в готову суміш додаємо 3/4 чашки цукру. newsland.ru

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, корисних для вашої шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути