пʼятниця, 03 жовтня 2008 18:47

5 причин утриматися від кави

1. Кава підвищує тиск і шкідлива для серця

З кавою радять бути обережними людям, що страждають гіпертонією, - вона сильно підвищує кров"яний тиск. Окрім цього італійські дослідники виявили, що людей з підвищеним тиском ароматний напій може підштовхнути до гіпертонії. Дві-три чашки кави, звичайно, не заподіють особливої шкоди, а ось пити його відрами точно не варто.

2. Кава викликає безсоння

Як уже згадувалося, кава стимулює нервову систему. Проте тут треба бути дуже обережним, оскільки підвищена кількість кофеїну викликає нервозність і безсоння. Тому ввечері краще обмежити себе в каві. Хоча знаходяться і такі люди, на яких напій діє краще снодійного.

3. Кава залишає наліт на зубах

Якщо ви помітили, у кавоманів не дуже білі зуби. Какао-масла і важкі вуглеводи кави, а також цукор сприяють появі жовтого нальоту на зубах. Але жовтизна від кави неприємна тільки з естетичної точки зору - карієс чи хвороби ясен напій не викликає.

4. Кава підвищує рівень холестерину

Кафестол (cafestol), який міститься в каві, значно підвищує рівень холестерину в крові. Більше всього цього кафестола в каві-еспрессо, каві, що виготовлюється в кавнику типу "Frenchpress" (французький прес), і "каві по-скандинавськи" (таку каву варять із зерен, обсмажених на натертій часником сковорідці). Голландські учені встановили, що вживання п"яти чашок кави по-французьки в день протягом чотирьох тижнів підвищує рівень холестерину в крові на 6-8%. До речі кажучи, в каві без кофеїну теж є кафестол.

5. Каву викликає залежність

Кофеїн - наркотик. Він діє на зони мозку, що відповідають за отримання задоволення. Вегетосудинна система кавомана залежна від ароматного напою, а тому відмовляється повноцінно працювати без порції допінга. Людина, що підпала під прихильність кави, без ранкової чашки улюбленого напою відчуває себе пригніченою, не в силах чинити опір сонливості, має проблеми з тиском, часто страждає головними болями, повідомляє smachno.ua.

Зараз ви читаєте новину «5 причин утриматися від кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути