1. Коричневий рис
Багато хто уникає вуглеводів, тому що від них, на загальну думку, товстіють. Але вони дуже важливі для підтримки енергетичного рівня. Не забувайте про продукти з цілісного зерна: коричневий рис, хліб і каші, які містять багато волокна.
Це допоможе понизити рівень холестерину, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки, каменів в жовчному міхурі, діабету і ожиріння, це також життєво важливо для здоров"я кишечника, який з віком стає менш активним.
2. Курячі яйця
Про курячі яйця часто відгукуються погано, але вони є джерелом білка і лютеїну, який захищає очі від катаракти. Дослідження дають підставу вважати, що вони запобігають утворенню тромбів, знижуючи ризик інфаркту і інсульту. За даними недавнього дослідження, споживання 6 яєць на тиждень знижує ризик раку молочної залози на 44%.
Сьогодні дієтологи говорять, що 1-2 яйця в день не підвищує рівень холестерину, оскільки організм сам проводить холестерин з насичених жирів, а не отримує його з багатими холестерином продуктами, до яких відносяться яйця.
3. Молоко, молочні продукти
Не дарма молоко відносять до основних продуктів харчування. У ньому містяться цінні білки, легко переварювані жири і корисний цукор лактоза. Багате молоко і кальцієм. Він необхідний для функціонування нервової системи і правильної роботи м"язів. Лікарі запевняють, що навіть один стакан молока на день різкого знижує ризик захворювання раком шлунку. З молочних продуктів корисні всі, особливо йогурт, незамінний для людей, чий організм не переносить лактозу.
З віком наша потреба в кальції зростає, тому важливо включити в щоденний раціон багаті кальцієм продукти. Знежирене коров"яче молоко дуже корисно для здоров"я. Воно багате кальцієм, необхідним для кісток і профілактики остеопорозу.
Пийте щодня два стакани знежиреного молока або включите в свій раціон знежирені йогурти і багаті кальцієм фрукти.
4. Шпинат
У цьому продукті більше поживних речовин, ніж в будь-якому іншому. Це джерело заліза, вітамінів C, A і K і антиоксидантів, що допомагають нам захиститися від інфаркту і інсульту. Шпинат захищає від раку прямої кишки, остеопорозу і артритів. Як і яйця, він багатий лютеїном, корисним для очей, так що їжте на сніданок яйця з шпинатом.
5. Банани
Всього один жовтий плід містить 467 міліграм калію, який потрібний, щоб м"язи (особливо серцеві) залишалися сильними і здоровими. Він також допомагає понизити артеріальний тиск. Банани є також джерелом волокна, що запобігає серцево-судинним захворюванням, вони нейтралізують кислоту, так що корисні для лікування печії.
Додайте порізаний банан у вівсянку або розітріть його в блендері з йогуртом або молоком і невеликою кількістю фруктового соку. Джерелами калія є також чечевиця, сардини і курага, повідомляє Подробности.
Коментарі