четвер, 20 вересня 2018 23:28

21 вересня будуть відзначати "Ніч кажанів"

У ніч з 20 на 21 вересня у світі відзначається одне з самих незвичайних природоохоронних свят - Ніч кажанів. Ним хочуть привернути увагу людства до проблем цих тварин та їх охороні. Також розвінчати міфи, вважаючи їх вампірами.

Автор: ru-travel.livejournal.com
 

З 1997 року країни, які є сторонами Угоди про збереження кажанів у Європі, долучаються до загальноєвропейської акції інформування людей про те, наскільки важливо берегти кажанів.

Кажани-вампіри з великими і гострими зубами, які харчуються кров'ю дрібних гризунів, птахів водяться в Латинській Америці.

"Що стосується кажанів, що мешкають в Україні та Європі, їх боятися не варто. Всі вони – комахоїдні тварини. Більше того, кажани навіть корисні, оскільки знищують багатьох шкідливих комах", – пояснюють екологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Природжені мисливці: показали котів під час полювання

Що стосується кажанів, що мешкають в Україні та Європі, їх боятися не варто. Всі вони - комахоїдні тварини. Більше того, кажани навіть корисні, оскільки знищують багатьох шкідливих комах, які також активні в темний час доби, а вдень вислизають від уваги птахів.

Багато видів кажанів перебувають на межі зникнення.

За даними Мінекології, нині багато видів кажанів перебувають на межі зникнення через вирубування дуплистих дерев, застосування різних отрутохімікатів і переслідування з боку людини – через "елементарне незнання" і забобони.

Зараз ви читаєте новину «21 вересня будуть відзначати "Ніч кажанів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути