пʼятниця, 14 лютого 2020 10:54

15-річний ювілей: зібрали маловідомі факти про YouTube

15-річний ювілей: зібрали маловідомі факти про YouTube
Потрібно більше тисячі років, щоб подивитися усі відео на Youtube Фото: Cossa.ru

15 років тому, 14 лютого 2005-го зареєстрували домен Youtube.com. Youtube найпопулярніший у світі відеосервіс. Тримає інтернет-монополію в своєму сегменті.

Представляємо 15 маловідомих цікавих фактів про цей ресурс, пише OBOZREVATEL.

1. Творці YouTube Стів Чен, Чад Хердл і Джавед Карім працювали в компанії Paypal, засновник якої знаменитий бізнесмен і винахідник Ілон Маск.

2. Якби YouTube був голлівудською кінокомпанією, він міг би випускати щотижня 60 тис. нових фільмів завдяки завантаженим на сервіс матеріалам.

3. Потрібно понад 1 тис. років, щоб подивитися усі відео на Youtube.

4. Першим в історії відеороликом, опублікованим на YouTube, став "Я в зоопарку". Був завантажений 23 квітня 2005-го одним із засновників сервісу Джаведом Карімом.

5. Щоденна кількість переглядів відео на YouTube перевищує 2 млрд.

6. Канадська суперзірка Джастін Бібер отримав перший великий контракт зі звукозаписним лейблом завдяки записам, які його мати викладала на YouTube.

7. Коли YouTube тільки з'явився, користувачі розповідали про нього друзям, які набирали назву сайту по слуху: utube.com. Це доменне ім'я було зайнято компанією Universal Tube & Rollform Equipment. Хоча фірма отримала безкоштовну рекламу, їхній сайт постійно "падав" через кількість бажаючих підключитися до нього.

8. Перший відеоролик, який набрав на YouTube 1 млрд переглядів, – це кліп південнокорейського виконавця PSY на пісню "Gangnam Style". Заповітну цифру досягнули 21 грудня 2012-го.

9. Якщо ви заллєте на YouTube смішне відео і воно стане популярним, то продюсер шоу "Найсмішніше відео Америки" може запропонувати вам зняти відео і підписати з ним ексклюзивний договір в обмін на шанс виграти $100 тис.

10. На сервісі YouTube створено понад 100 акаунтів японських кішок, які мають партнерський статус. За інформацією інсайдерів, рівень доходу деяких із цих кішок вищий за середню зарплату в Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нацраді візьмуться за контент YouTube

11. YouTube приносить своїм власникам дохід понад $20 млрд на рік, а його ринкова вартість зараз становить понад $140 млрд.

12. Відео з найбільшою кількістю переглядів на YouTube на даний момент — Despacito, музичний кліп виконавців Луїса Фонсі та Дедді Янкі. Воно набрало близько 6,6 млрд переглядів.

13. Відео, яке отримало на YouTube найбільше дислайків в історії, опублікував Google. Це ролик YouTube Rewind 2018-го. 2020-го кількість дислайків під цим відео сягнула 17 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Туреччини відновила доступ до Twitter

14. YouTube підтримує 75 різних мов. Це означає, що лінгвістично сайт доступний для 95% населення земної кулі.

15. YouTube — друга за популярністю пошукова система в Інтернеті, поступається тільки Google.

YouTube змінив дизайн головної сторінки у версії для настільних комп'ютерів. YouTube зараз перебуває у процесі розгортання переробленої версії домашньої сторінки для мобільних пристроїв і настільних комп'ютерів. Новий зовнішній вигляд покликаний "допомогти знайти наступне відмінне відео для перегляду" і містить низку тонких змін, повідомляється на офіційному блозі YouTube.

Зараз ви читаєте новину «15-річний ювілей: зібрали маловідомі факти про YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути