пʼятниця, 26 вересня 2008 20:40

Вчені склали карту геному арабів

Саудівські вчені вперше склали карту геному арабів як метаетнічної спільності для її включення в глобальну генетичну карту людства.

"Це допоможе вирішувати проблеми охорони здоров"я шляхом вивчення шляхів поширення різних захворювань", - заявив в Ер-Ріяді координатор проекту Арабський людський геном Сейєд ат-Туркі. Проект дозволить також одержати більш ясну картину історичної міграції семітських народів, що включають арабів і євреїв, з Африки на Аравійський півострів.

Проект дозволить також одержати більш ясну картину історичної міграції семітських народів, що включають арабів і євреїв, з Африки на Аравійський півострів.

Складання карти арабського геному - досить педантичне в етно-релігійному плані питання на Близькому Сході, що відрізняється різноманіттям культур та історичних доль народів.

Справа в тому, що багато мусульманських народів надають великого значення своєму арабському походженню з врахуванням того, що пророк Мухаммед був арабом, а іслам і арабська мова розвивалися одночасно. Деякі мусульмани претендують на етнічне споріднення з арабами без достатніх на те підстав.

Саудівський генетик Ібрахім аль-Абделькарім підкреслює, що 50% хромосомного набору арабів - це спадкова інформація стародавніх племен Аравійського півострова, інша половина - гени інших арабських націй: єгиптян, сирійців, лівійців і т.д, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину « Вчені склали карту геному арабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути