Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 18:34

Володимир Нікітін спіймав 70-кілограмового сома

Автор: фото з архіву Володимира Нікітіна
  Зліва направо: підводні рибалки з Кременчука Володимир Нікітін,  Ігор Сердюк, Володимир Попенко, Володимир Ярошенко та Сергій Губка тримають сома, якого Нікітін упіймав у Каневському водосховищі
Зліва направо: підводні рибалки з Кременчука Володимир Нікітін, Ігор Сердюк, Володимир Попенко, Володимир Ярошенко та Сергій Губка тримають сома, якого Нікітін упіймав у Каневському водосховищі

Житель Кременчука, що на Полтавщині, Володимир Нікітін, 52 роки, на Каневському водосховищі поблизу села Хоцьки Київської обл. спіймав 70-кілограмового сома. Продав його перекупщикам за 1300 грн.

На середину водосховища Нікітін із чотирма рибалками заплив на гумовому човні. Почали пірнати в різні боки. Через певний час він побачив сома довжиною понад два метри.

— Я не міг у нього не вистрілить. Я як м"ясник, який побачив тушу і вже не може не замахнуться сокирою, — розповідає "ГПУ" Володимир Георгійович. — З підводної рушниці поцілив йому в шию, й потяг на поверхню. Сом був важкий і пручався. Я за ним, як поплавок, ішов під воду. За десять хвилин двічі був біля дна. Ледве витримував, бо після кожного пірнання треба було віддихуваться хвилин зо п"ять, а я не міг. Сил уже не було.

Тоді Нікітін почав махати рукояттю рушниці товаришам. Один із них, Володимир Ярошенко, підплив і почепив сому на щелепу страхувальний буйок, мовою рибалок "посадив на кукан".

— Ми вдвох там борюкались. Рибина вже зірвала різьбу на гарпуні й вивільнялася. Але ми таки затягли її на човна, — задоволено говорить Нікітін.

Володимир Георгійович працює технічним директором товариства пожежного спостереження в Кременчуці. 30 років займається підводним полюванням. Пірнає без балону з киснем. Без повітря на глибині витримує 2 хв.

— Сом був старий і жирний, тому я його не повіз додому, — каже чоловік. — До того ж не люблю м"яса цієї риби. По дорозі в Кременчук ми минали рибний ринок у селищі Градизьк і продали його. Половину виторгу я віддав Володимирові, бо він мені допоміг — такий у нас закон.

Нікітін із товаришами є членами Федерації підводного спорту України, тому мають право полювати по всій країні. Його спорядження коштує 3 600 грн. 10 років тому в Кіровоградській області Нікітін спіймав сома вагою 56 кг. Привіз його додому, поділив на шматки й роздав друзям.

1970 року 3-метрового сома вагою 230 кг витягли з річки Боржава на околиці селища Великі Ком"яти Виноградівського району на Закарпатті.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Нікітін спіймав 70-кілограмового сома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути