Від фестивалю феєрверків птахи осиротіли

Перший київський фестиваль феєрверків, який відбувся 20 червня, завдав шкоди сотням птахів Труханового острова на Дніпрі. Про це заявляють представники природоохоронних організацій.

— Птахи, що населяють острів, пережили неабиякий стрес. І тепер пташенятам, котрі щойно з"явилися на світ, загрожує небезпека — дорослі особини полишають гнізда, — каже "ГПУ" 25-річний Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України.

Особливо від вибухів постраждали дятли, дрозди, зяблики та сови, говорить Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру.

Екологи обурені, що організатори фестивалю зігнорували місячник тиші, визнаний доцільним у Європі та Україні.

— Коли всі цивілізовані країни Європи оголошують протягом травня—червня місячники тиші, направлені на збереження фауни, в Україні в цей час уже вдруге проводять фейєрверк-шоу, — продовжує Василюк. — Найважче — підрахувати кількість птахів, які постраждали, адже багато з них вночі погано бачать і від шуму могли далеко полетіти від своїх гнізд.

Зараз ви читаєте новину «Від фестивалю феєрверків птахи осиротіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути