Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 19:27

У вінницькій гімназії діти вчаться через Інтернет

Систему інтернет-навчання розробили вчителі вінницької школи-гімназії N17. За її допомогою учень може самостійно опанувати пропущену тему. На сайті www.edu.vn.ua можна знайти свій клас, предмет та тему уроку.

— Система доступна будь-якій україномовній людині, — розказує вчитель фізики та інформатики Юрій Пасіхов, 51 рік. — У нас розроблені конспекти лекцій. Там усе добре розтлумачено, наведені малюнки, анімації. Дитина може самотужки в усьому розібратися.

Наприкінці кожного уроку є тестові завдання. Учень виконує їх, перевіряє, як засвоїв тему. Оцінки комп"ютер не ставить, показує правильність чи неправильність відповіді. На сайті діти бачать кількість опанованих лекцій та скільки часу на них витратили.

Системою можуть користуватися також учителі, батьки та працівники управління освіти.

За допомогою індивідуального коду доступу батьки ознайомлюються з оголошеннями школи, перевіряють, чи була їхня дитина на навчанні, які оцінки отримала.

— На батьківських зборах нам роздали коди доступу до інформаційної системи гімназії, — розповідає 48-річна мати Наталя Купрєянко. — Це зручно. Не завжди вдається прийти до школи. Робочий час однаковий що в мене, що у школі — треба відпрошуватися з роботи. А так увійшла в Інтернет — і зразу все бачу.

Для вчителів викладені всі конспекти уроків, інтернет-журнал та шкільна документація. У кожному класі є комп"ютер. Оцінки ставлять у два журнали — традиційний та на сайті.

Начальник міського управління освіти 49-річний Володимир Буняк переконаний, що система розроблена виключно для навчання:

— Сайт хитро розроблений. Батьки знають про навчання дитини, а от поведінку, життя класу — куди вони збираються їхати на екскурсію — це там не висвітлюється. Все одно доводиться приходити до школи і спілкуватися з вчителями вживу.

Зараз ви читаєте новину «У вінницькій гімназії діти вчаться через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути