четвер, 03 квітня 2008 20:12

Содом та Гоморру знищив астероїд

Давні міста Содом та Гоморру знищив астероїд. Таке припущення висловили двоє британських дослідників Марк Гемпсел та Алан Бонд.

Учені розшифрували глиняну табличку, над якою різні науковці працювали 150 років. З"ясувалося, що її колись заповнив давній астроном. У червні 3123 року до н.е. він стежив за нічним небом і записував усі дані. Також зафіксував падіння астероїда. "Наближалася біла кам"яна куля, яка стрімко пронеслася по небу", — так учений описав політ.

— Записи на табличці вказують на те, що астероїд врізався в Землю в районі австрійських Альп, — каже Марк Гемпсел. — Його вогняний хвіст, розігрітий до 400 градусів за Цельсієм, убивав усе, що траплялося на шляху.

Із землі було стерто територію в 1 млн кв. км. Це відповідає площі сучасних України, Польщі та Білорусі разом. Руйнування таких масштабів описане у близько 20 міфах і біблійній оповіді про Содом і Гоморру. Звідси припущення, що астроном зафіксував саме знаряддя знищення цих міст. За Біблією, Бог знищив їх через гріховну розпусту, пославши сірчаний дощ та вогонь.

Інший британський геолог Ґреєм Гарріс стверджує, що Содом та Гоморру зруйнував землетрус. Міста, за його припущенням, були розташовувані на березі Мертвого моря, на стику двох тектонічних плит. Геологічні та археологічні знахідки вказують, що близько 4,5 тис. років до н.е. в цьому районі стався великий землетрус. Через це під берегом загорівся метан, із землі вирвалися стовпи вогню, які і знищили Содом та Гоморру.

Зараз ви читаєте новину «Содом та Гоморру знищив астероїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути