Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 17:40

Микола Попов спіймав 100-кілограмового сома

47-річний Микола Попов із Кременчука на Полтавщині спіймав у Дніпрі сома вагою понад 100 кг. Зважити не зміг, бо не мав спеціальних терезів. Голова рибини мала понад півметра в діаметрі.

Микола та його товариш Юрій Восімов, 39 років, рибалили на спінінг. Їхали на моторному човні з монітором і датчиком, що показують глибину.

— Така рибалка називається "тролінг". Їдеш на моторі й тримаєш спінінг. Метрів на 20–40 відпускаєш ліску з пластмасовою рибкою-воблером, — розповідає Попов. — При виході на мілину три метри вже хотіли змотуватися. Раптом відчув удар. За хвилину зрозумів, що це сом. Він мене 40 хвилин тягав на моторі, доки я побачив його.

За годину боротьби потягли сома на мілину. Він тоді вже втомився і йшов, як колода.

— Коли до берега лишалося 10 метрів, Юрко стрибнув у воду. Зачепив його металічним гаком за нижню губу й пішов до берега.

Тягли рибину по піску кілька метрів. Від ваги гачок лопнув. На галявині, подалі від води, сома оглушили.

— Привезли його на човнову станцію, там повантажили на дерев"яну драбину й понесли до мене додому. Йти метрів 500. Ніс із 20-річним сином Едуардом і двома його товаришами. Так ми разів шість зупинялися, бо руки розжималися.

Удома в Микола є ваги на 15 кг. Важив сома частинами. Роздавав рибину друзям. Три тижні холодильник Попових був завалений м"ясом. І досі кілограмів 15 лежить.

— Для Юри відрізав полоску м"яса з хребта на 15 кілограмів і другу Володимиру таку ж дав. По животу таких смужок ще було чотири. Лише живіт виходить 60 кілограмів. А ще ж голова, нутрощі, кістки, хвостяра і плавники кілограмів 10. Коли важив голову, кантур зламався. Я думаю, що понад 100 кілограмів точно було. Довжину не міряв, але більше двох метрів є, бо в мене зріст метр вісімдесят. Коли я лягав поряд, сом був довшим.

Микола Попов — приватний підприємець, займається вантажними перевезеннями. Має дружину Людмилу, 25-річного сина Олександра і двійню Едуарда й Елеонору, 20 років. Рибалити почав 10 років тому. Його товариш Юрій працює слюсарем на Кременчуцькому сталеливарному заводі. Рибалить 15 років. Після того як стрибав за сомом у воду, два дні пролежав із температурою. Температура води тоді була 12°С.

Зараз ви читаєте новину «Микола Попов спіймав 100-кілограмового сома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути