четвер, 26 жовтня 2006 18:02

ЛСД лікує алкоголізм

Одна доза галюциногенного наркотику ЛСД лікує людину від алкоголізму. Британські вчені з"ясували це ще на початку 1960-х. Але 1966-го ЛСД заборонили як препарат, що загрожує суспільній безпеці. Тому лікувальну властивість наркотику проігнорували.

1960-го американський психіатр Гемфрі Осмонд давав ЛСД алкоголікам канадської провінції Саскачеван. І постійно спілкувався з ними. Дві третини хворих кинули пити за півтора року. Ніхто з них потім не став наркоманом.

1962-го вчені з Торонто (Канада) спробували лікувати алкоголізм в умовах ізоляції. Алкоголікові давали дозу ЛСД і зачиняли його в порожній кімнаті. Проте у таких умовах ЛСД чомусь втрачає половину лікувальної дії. Після групової терапії вилікувалося 25% хворих, а після індивідуальної — лише 12%.

1966-го ЛСД заборонили

Зараз ученим США та Великої Британії дозволили проводити досліди з ЛСД. Англійська професорка історії медицини Еріка Дік поїхала в Саскачеван. І взяла інтерв"ю в алкоголіків, яких 40 років тому Гемфрі Осмонд вилікував за допомогою ЛСД. Професорка хоче повернути наркотикові статус лікувального препарату.

— Людина, прийнявши ЛСД, дивиться на своє життя об"єктивно. І в неї виникає бажання змінитися, — каже Дік.

ЛСД відкрив швейцарський хімік Альберт Хофманн 1938-го. Через п"ять років він дізнався про його психотропну дію, яка тривала 8–15 годин. Цей наркотик вживали "Бітлз", Роджер Баррет з гурту "Пінк Флойд" та Джим Моррісон.

Рік тому дослідники з Університету Каліфорнії (США) знайшли ще один препарат, який лікує алкоголіків. Галюциногенну токсичну сполуку ібогаїн добувають із рослини ібогії, яка росте у Західній і Центральній Африці. Ібогаїн викликає галюцинації та почуття легкості в усьому тілі. Найсильніший ефект спостерігається через дві години після прийому. Вчені експериментували на пацюках. І з"ясували, що ібогаїн знімає психічну і фізичну залежність тварин від алкоголю. А після його прийому не буває рецидивів.

Зараз ви читаєте новину «ЛСД лікує алкоголізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути