Левиця народила втретє за два роки

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Два роки тому левиця Ельза привела чотирьох малюків, а півроку тому й минулого тижня — по трійні
Два роки тому левиця Ельза привела чотирьох малюків, а півроку тому й минулого тижня — по трійні

Трьох малюків народила п"ятирічна левиця Ельза у звіринці Івана Білака, голови Самбірської районної держадміністрації на Львівщині. Перше левеня з"явилося на світ у вівторок рівно о дванадцятій. Два наступні — з інтервалами в дві години.

Ельза народила втретє. Два роки тому привела на світ чотирьох малят, а півроку тому — трійню. Така плодючість у неволі є незвичною. Навіть у природних умовах левиці народжують, як правило, лише одного або двох малюків.

— У понеділок увечері батько левенят Рікі терся головою до Ельзи і голосно ричав. Певно, хотів попередити, що левиця буде народжувати, — розповідає молодший брат голови Ігор Білак, який доглядає за зоокуточком.

Клітки Ельзи та чотирирічного Рікі стоять поруч. Зазвичай отвір між ними відкритий, і тварини можуть бути разом. Однак після народження малят лева відгородили від сім"ї.

Уже за два тижні левенята їстимуть м"ясо

Левиця забилася в куток і тулубом заховала сірих у чорні цятки малюків від людей. Коли Ігор Іванович металевою палицею стукає по дну клітки, Ельза різко підводиться й агресивно махає лапою. Бере одне дитинча в зуби і носить по клітці. Обережно кладе його на сіно і піднімає іншого. Малюки нявчать.

— Ельза боїться, що у неї відберуть діток, — пояснює Ігор Іванович. — Учора 15 хвилин по клітці бігала. А коли я пішов, одразу заспокоїлася.

Левенята ростуть швидко. Уже за два тижні відлучаться від материнського молока і їстимуть м"ясо.

Білак купив левицю 5 років тому в мандрівного зоопарку. А Рікі придбав у власників чеського переїзного цирку. Окрім того, він утримує ведмедів, мавп, оленів, буйволів, вовків, лисиць, єнотів, страусів. Вхід на територію звіринця безплатний.

Зараз ви читаєте новину «Левиця народила втретє за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути