четвер, 19 квітня 2007 17:01

Креми від зморщок знищують клітини шкіри

Активна речовина, яка входить до складу більшості косметичних кремів, помад, шампунів, мила та дитячих лосьйонів, зменшує властивість шкіри відновлюватися. Хімічні сполуки спричиняють навіть загибель клітин епідермісу.

Канадські вчені встановили, що 2-діметиламіноетанол (DMAE), який використовують усі косметичні фірми, діє не так, як вважалося раніше.

Після нанесення крему з DMAE клітини шкіри, фібропласти, збільшуються в розмірі. Через це зморшки розгладжуються. Однак дія речовини не припиняється.

У збільшених клітинах різко сповільнюється процес обміну речовин. Вони погано діляться і відновлюються, багато клітин гине.

Тому крем доводиться використовувати постійно. Марку при цьому важко змінити, оскільки в кожної фірми своя концентрація речовини, до якої організм швидко звикає.

У недорогих кремах проти зморщок DMAE небагато. У людей, які ними користуються, за перші 24 години після нанесення гине четверта частина клітин. У дорожчих косметичних засобах  концентрація речовини вища.

— Ми не хочемо зробити антирекламу якимось виробникам. Не стверджуємо також, що DMAE шкідливий. Однак треба серйозно розібратися в усіх властивостях речовини. Бо кремами користуються мільйони людей, — каже керівник досліджень доктор Марсо.

Він додає, що багато хімічних сполук, які використовують в індустрії краси, не менш складні за лікарські препарати. Вони всмоктуються в кров та циркулюють організмом. Однак властивості цих речовин контролюються не так прискіпливо, як ліків.

Зараз ви читаєте новину «Креми від зморщок знищують клітини шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути