четвер, 05 квітня 2007 18:55

Хропіння забирає два роки сну

58-річний британець Рекс Сілс почав хропіти 20 років тому після того, як потрапив у аварію. Відтоді чоловік щоранку прокидається в ліжку без дружини. Лягають вони разом, однак уночі жінка прокидається від хропіння Рекса. Заснути під такі звуки вона не може, тому йде до іншої кімнати.

Британські вчені нещодавно підрахували: хропуни "забирають" у своїх партнерів до двох годин здорового сну. У середньому сімейні стосунки тривають 24 роки. Таким чином, хропіння чоловіка коштує дружині два роки сну чи навпаки.

Зазвичай люди починають хропіти через надлишкову вагу, куріння та зловживання алкоголем чи пігулками. Від цього послаблюються м"язи горла, прохід для повітря звужується.

Партнери втрачають інтерес до сексу

Чоловіки хроплять частіше від жінок, бо мають зазвичай тонший прохід для повітря у горлі. Серед жінок до цього більше схильні майбутні мами.

Лікарі стверджують: люди, які сильно хроплять уночі, вдень відчувають сонливість, частіше і швидше дратуються, втрачають інтерес до сексу.

Аби менше хропіти, медики радять не вживати алкоголю перед сном і підтримувати здорову вагу тіла. У складних випадках потрібне хірургічне втручання.

Торік британські хірурги оперували коня. Через його хропіння страждали не лише інші коні в стайні, а й працівники конюшні. Голосний звук було чути за кілька сотень метрів. Медикаменти не допомагали. Після чергового обстеження ветеринари виявили в носі тварини наріст розміром із чоловічий кулак. Лише після його видалення кінь почав спати спокійно.

Зараз ви читаєте новину «Хропіння забирає два роки сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути