четвер, 23 жовтня 2008 18:59

Японці знайшли сліди снігової людини

На непальській горі Дхаулагирі японські мандрівники знайшли невідомі сліди. Упевнені, що вони належать сніговій людині. За їхніми словами, єті живе у віддалених районах Тибету та Непалу. Відбиток ноги завдовжки 20 см.

— Вони нагадують слід людини. Але яка людина ходила би босою по засніжених горах? — каже керівник групи мандрівників Йошитеру Такахаши.

Гора Дхаулагирі заввишки 7661 м. На ній та поряд немає поселень. Учений відкидає  версію, що наслідити міг ведмідь чи інша тварина.

— Я із членами групи роками мандрую Гімалаями. Ми в змозі впізнавати сліди ведмедя, вовка, сніжного леопарда та інших тамтешніх тварин. Але цей відбиток не належав жодному із згаданих хижаків, — продовжує чоловік.

Полювати на снігову людину Йошитеру Такахаши почав 2003 року. Мандруючи Гімалаями, він начебто побачив єті. За півроку повернувся на те ж місце з групою дослідників. Установили на горі десятки відеокамер.

— Нам вдалося зняти таємничий силует. Істота була приблизно півтора метри заввишки та рухалася на двох ногах, як людина. Однак повадки в неї були звірячі. Єті існує. Живе тут, у найвищих горах планети, — впевнений учений.

Зараз ви читаєте новину «Японці знайшли сліди снігової людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути