четвер, 09 серпня 2007 18:22

Ягня із сімома ногами ходить на п"ятьох

Автор: фото: REUTERS/Ashburton Guardian
  Ягня, яке народилося на фермі Дейва Каллагана, планують приспати
Ягня, яке народилося на фермі Дейва Каллагана, планують приспати

У Новій Зеландії на фермі поблизу міста Метвен народилося ягня із сімома ногами. Фермер Дейв Каллаган знайшов його на своєму полі. Дитинча гуляло зі своєю мамою і здоровим братом.

У ягняти дві додаткові недорозвинені передні кінцівки, які просто висять над здоровими ногами. Три задні ноги розміщені рядком. На одній із них є два копитця. Коли тварина ходить, ступає на п"ять кінцівок.

Окрім того, що ягня має три зайвих ноги, воно — гермафродит, тобто має ознаки обох статей. Також у нього відсутня частина кишечнику.

Хоча ягня справляє враження здорової тварини, воно навряд чи виживе. Відхилення заважають йому виводити з організму продукти життєдіяльності.

— Нам доведеться його приспати. Зберегти життя було б негуманно, — каже ветеринар Стів Вільямс.

Півроку тому на фермі у палестинця Махмуда Абу Зеїда народилося курча з чотирма лапами. Чоловік не вірив, що воно виживе, проте доглядав. Зараз курка стала місцевою зіркою. Подивитися на птаха-мутанта приїжджають з усієї країни. Фермер ще не вирішив, чи продасть його.

Зазвичай тварини-мутанти довго не живуть. Те курча — виняток. Так само добре почувається і має добрий апетит чотирилапе каченя, яке з"явилося на світ у британському містечку Нью-Форест. Свої зайві кінцівки птах використовує, щоб краще бігати.

Зараз ви читаєте новину «Ягня із сімома ногами ходить на п"ятьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути