Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 07:01

Зої Кварцхаві міліціонери віддали закривавлений одяг сина

Автор: фото: Олена Галагуза
  Житомирянка Зоя Кварцхава показує одяг сина, який віддали з райвідділу міліції. Жінка упевнена, що сину підкинули наркотики
Житомирянка Зоя Кварцхава показує одяг сина, який віддали з райвідділу міліції. Жінка упевнена, що сину підкинули наркотики

"Ми — грузини, і в цьому наша біда, — каже 53-річна Зоя Кварцхава з Житомира. — До нас чіпляються всі, хто тільки може. Нас ніхто не слухає, ніколи не вірять, не підтримують".

Зоя Арменаківна — учитель німецької. Понад 20 років працювала в грузинському місті Зугдіді. Її 56-річний чоловік Цотне — відставний військовий. Виховали сина Серго, 23 роки. Він навчався в Академії фізкультури і спорту.

Позаторік Кварцхави переїхали до Житомира. Продають поліетиленові пакети на міському Житньому ринку. Серго зустрічається із 25-річною житомирянкою Інною Мельник, планує отримати фах лікаря.

— Мій син — відмінник, досконало знає англійську, — жінка показує фото Серго. — У Грузії очолював громадську організацію "Примирення грузинів".

11 липня Серго Кварцхава разом із друзями-грузинами Трістаном Малашиєю та Кобою Гурцкая їхали селищем Новогуйвинськ, що під Житомиром.

Їхню "таврію" зупинили працівники державтоінспекції. Авто перевірили, хлопців затримали. Сказали — за зберігання наркотиків, які знайшли у салоні.

— Це чистої води брехня, — упевнена Зоя Кварцхава. — У сина вимагали гроші за продовження дозволу на проживання в Україні, але він не погодився. От, мабуть, і підкинули наркоту.

Міліціонери порушили кримінальну справу. Кварцхави не знали, де їхній син.

— 15 липня я зайшла у райвідділок. Випадково дізналася, що Серго у камері, — Зоя Арменаківна починає плакати. — Слідчий Олександр Сікан натякнув, що за його звільнення треба гроші. Інакше посадять до в"язниці. Я упевнена, що вони не винні. Але нас на суді ніхто не слухав би. Почала збирати гроші.

За чотири дні жінка прийшла до міліції.

— Через посередника заплатила 15 тисяч гривень. Сина обіцяли випустити того ж дня, але не випускали, — веде далі Кварцхава. — 28 липня я прийшла в кабінет Сікана. Принесла все, що зібрала — півтори тисячі доларів. Він тицьнув рукою на шафу.

30 липня Серго відпустили на підписку про невиїзд. 11 серпня знову заарештували.

— Сікан сказав, що скоро має відбутися суд. Треба ще три тисячі доларів. Але звідки в мене гроші, я й так напозичалася, — обурюється жінка. — "То за одне, а це за інше, — каже він. — Не буде грошей, Серго сяде на 2–3 роки". І дали мені синовий одяг.

Кварцхава витягує з пакета закривавлені штани, кросівки та сорочку. Каже, зрозуміла, що "доїтимуть постійно". Поскаржилася на слідчого до обласного управління служби безпеки України. 20 серпня прийшла в кабінет Сікана.

— Занесла три тисячі мічених доларів, яких привезли з Києва. Він очима показав на шафу і вийшов. Я поклала на стілець.

Сікана затримали. Своєї вини він не визнав. Того ж дня слідчого відпустили.

22 серпня Богунський райсуд Житомира розглядав справу Серго. Свідків на слуханні не було. Кварцхава отримав два роки в"язниці. Речовим доказом у справі фігурував шприц із опієм. За вироком суду його мали знищити.

Увечері Зоя Кварцхава прийшла провідати сина з його дівчиною Інною.

— Виходять з відділку Сікан і ще двоє, — каже жінка. — Схопили мене, почали душити. "Ми вам, грузини, ще зробимо!" — матюкалися. І сина посадили ні за що, і гроші забрали. А тепер мені хтось дзвонить на мобілку і попереджає, щоб не підіймала галасу.

З Олександром Сіканом поспілкуватися не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Зої Кварцхаві міліціонери віддали закривавлений одяг сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути