Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 06:30

"Зачиняюся на всі замки, кладу мобільний під подушку"

У селищі Буки Маньківського району Черкаської області за 11 місяців сталися три вбивства пенсіонерів. Усі жили на вул. Чехова.

Обгорілі тіла подружжя 84-річного Степана Каченюка та 76-річної Людмили Менделєєвої знайшли в березні торік. Мали сліди побоїв, установили слідчі. Загиблу 71-річну Віру Швець виявила листоноша в січні 2017-го. Принесла пенсію, дверей їй ніхто не відчинив. Викликала селищного голову. Той побачив, що Віра Петрівна лежить у хаті на підлозі. Зателефонував у поліцію. Жінка померла від удару по голові, з'ясували правоохоронці.

— Вікна в хаті Віри Швець були цілі, але двері — ледь причинені, — розповідає сільський голова Сергій Залізняк. — Замки стояли чималі, але хтось вирвав їх.

— Схоже, що вбиває одна людина. Знайомий поліцейський розповідав, що почерк убивці Віри Швець, Каченюка та його дружини — ідентичний, — говорить місцева жителька Наталія, 43 роки. Прізвища не називає. — Злочинець вибирає бездітних пенсіонерів і вбиває їх, нічого не краде. Віра Петрівна жила одиноко. Із рідні в неї були лише два брати. Люди в селищі налякані.

— Довкола лише пусті хати, — каже Лідія Басилівецька. Мешкає між хатами убитих Каченюка і Швець. — Я зачиняюся на всі замки, але й Віра теж зачинялася. Кладу мобільний телефон під подушку. У разі чого — телефонуватиму дітям. Вони живуть неподалік. Прошу Бога, аби поліція якомога швидше знайшла вбивцю.

— Степан Каченюк усе життя працював у колгоспі. Дітей не мав, — розповідають місцеві. — Згодом узяв за дружину бездітну жінку із села Кривець — Людмилу Менделєєву. Віра Швець до виходу на пенсію працювала у місцевому "Міжколгоспбуді".

У Буках — 2 тис. жителів. Селище відоме своїм каньйоном на річці Гірський Тікич. Сюди з'їжджаються туристи з усієї України.

Зараз ви читаєте новину «"Зачиняюся на всі замки, кладу мобільний під подушку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути