Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 15:51

За загибель двох людей звільнили санітарку

4 грудня міліціонери Хмельниччини закрили кримінальну справу щодо загибелі двох жінок в обласній лікарні. Правоохоронці не вбачили у цьому випадку складу злочину.

— У лікарні вбили мою маму, — плаче 32-річна Олександра Тимарчук, донька загиблої Ніни Вовнянко. — Міліціонери щось там крутили-крутили, слідство цілий рік тривало. Одна постанова змінювала іншу. А тепер виходить, що винних немає взагалі.

"ГПУ" писала про випадок, що стався у Хмельницькій обласній лікарні. 19 листопада 2007 року трьох пацієнток гінекологічного відділення готували до операції. Їм промивали кишківники. Замість води санітарка влила гідрохінон. 51-річна Ніна Вовнянко та 38-річна Валентина Іванюга померли. 47-річну Валентину Пономаренко врятували. Жінці дали третю групу інвалідності.

Гідрохінон використовують для проявлення плівок у рентгенкабінеті. Досудове слідство встановило, що санітарка Ганна Дябл "ввела розчин із власної ініціативи". За посадовими інструкціями промивати кишківник можна лише під наглядом старшої медсестри. Слідство не встановило, як гідрохінон опинився у каністрах із водою.

— Винні покарані, — каже 34-річний Олексій Підмурняк, заступник головного лікаря обласної лікарні. — Завідувача гінекології та старшу медсестру усунули з посади. Старшій медсестрі, мені та ще одному заступникові головного лікаря винесли догани. Санітарку звільнили.

Колишній завідувач гінекологічного відділення Людмила Глубоченко нині працює лікарем. Старшу медсестру понизили до посади медсестри. Санітарка Ганна Дябл звільнилася за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «За загибель двох людей звільнили санітарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути