пʼятниця, 27 листопада 2015 05:50

За тиждень до вбивства Катерина Положай розлучилася з чоловіком

Автор: ФОТО з сайта www.facebook.com
  Столичний стиліст Катерина Положай померла від ножових ран на обличчі та шиї. Тіло убитої знайшла колега в салоні краси
Столичний стиліст Катерина Положай померла від ножових ран на обличчі та шиї. Тіло убитої знайшла колега в салоні краси

— Нужно быть зверем, чтобы так над человеком поиздеваться. У Катюши все лицо исполосовано. А она была такой красавицей. Наверное, из зависти ее и убили. Ведь для своего возраста имела многое — красоту, обеспеченность, успех, — витирає хусткою сльози молода жінка. На голові поправляє чорний шарф. 24 листопада о 12.45 підходить до церкви Ікони Божої Матері біля Берковецького цвинтаря в Києві. За 15 хв. тут має розпочатися прощальна панахида по 37-річній Катерині Положай. Уранці 19 листопада її знайшли вбитою у студії стилю на вул. Артема, 28а. Мала порізане обличчя, руки та шию.

Катерина була головним візажистом конкурсів краси "Міс Україна" та "Міс Київ", стилістом українських журналів. Мала власний салон краси й була ексклюзивним представником фірми "Діор" в Україні.

— Тіло жінки виявила її колега, яка прийшла в салон близько 11.00. Знаряддя вбивства не знайшли. На підлозі був слід від взуття 44-го розміру. Із салону нічого не вкрали. Речі вбитої теж лишилися на місці, — розповіла Оксана Блищик із Київського управління поліції.

— Катя була дуже світлою людиною. Талановита й пробивна. Кілька років разом працювали. Була моїм начальником. Жартома просила називати її "шефіня", — говорить біля церкви чоловік із букетом білих троянд. Представляється Володимиром. — Уміла створити гарну атмосферу на роботі. За п'ять хвилин підняти всім настрій, розрядити обстановку. Казала, мій колектив — це моя сім'я. Хотіла, щоб росли професійно. Катя клієнтів по розміру гаманця не розрізняла. Кожного вміла гарно прийняти. Обслуговувала й відомих людей, із багатьма товаришувала. Та щось нікого з них тут не бачу.

Збирається близько 50 людей. Більшість несуть білі й рожеві троянди. О 13.00 під'їжджає темно­синій мікроавтобус "Мерседес". Із задніх дверцят четверо чоловіків у костюмах виносять труну.

Матір Катерини ведуть під руки. У неї підкошуються ноги. Голосно плаче, долонею прикриває рота.

— У Кати были натянутые отношения с мужем Рустамом. За неделю до трагедии они официально развелись. Это была ее инициатива. Он сложный человек, очень ревнив. Подозревал ее в изменах, завидовал ­карьере. Поводов для ревности Катя не давала. В жизни у нее было только две любви — ее дети и работа, — розповідає подруга Катерини. Імені просить не вказувати. — Вона була успішною жінкою, а він — у тіні. Останнім часом і з роботою не ладилось. Для нього було звичним брати в Каті гроші. Через це сварилися. Міг її вдарити.

У Каті порізане обличчя й руки. Це свідчить, що вбивство пов'язане з її роботою. ­Комусь хотілося її спотворити. Можливо, вбивати й не думали, — додає подруга.

Люди по черзі заходять до храму. Всередині тісно, важко дихати. Колишній чоловік Рустам притулився до стіни, опустив голову. Родичі жінки на стільцях сидять поряд із труною.

— Не могу в это поверить, — із церкви вибігає заплакана брюнетка років 25. Закурює тонку сигарету. — Катя так любила жизнь, имела много планов. Хотела открыть еще несколько салонов в Киеве.

У Катерини Положай лишилося двоє дітей — 5-річна дочка та 11-річний син.

— Многие думают, что это Рустам убил. Да, жили они не гладко. Но на такое вряд ли пошел бы. На похорон приехал. Видно, что родственники его сторонятся. Даже на прощание не подошел поцеловать Катю, — говорить чоловік із тонким шрамом на лівій щоці.

— А кого хоронят? Это ту девочку красивую, которую в салоне убили? Наверняка из-за денег. Видно, что не бедствовала, — підходить жінка років 60. Коли говорить, нижня щелепа тремтить. — Не знаєте, поминальний обід буде? Хотіла б пом'янути покійну.

Після панахиди труну ставлять у мікроавтобус і везуть ховати на Берковецькому цвинтарі. Родичі й знайомі сідають у машини, колоною рушають слідом.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень до вбивства Катерина Положай розлучилася з чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути