Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 07:12

За фактом загибелі Романа Богути порушили кримінальну справу

— Скільки всього довелося пережити, щоб відкрили кримінальну справу, — витирає сльози інженер 54-річний Володимир Богута із міста Камінь-Каширський на Волині. — Якби ніде не ходив, то вбивць сина ніхто й не шукав би. Списали б на самогубство.

14 грудня 2007 року "ГПУ" писала про родину Богут. Володимир Гаврилович — заступник начальника управління житлового господарства міськради. Його дружина 50-річна Тетяна Михайлівна працювала бібліотекарем, нині на її місці трудиться донька Оксана, 29 років. Син Роман, 22 роки, навчався на юридичному факультеті Київського університету культури і мистецтв.

22 вересня торік Богута одружився з 20-річною Ганною Григор"євою. Після зимової сесії Роман із вагітною дружиною та друзями поїхали до трускавецького санаторію "Калина". Увечері 12 січня учотирьох відпочивали в барі "Абордаж" неподалік пансіонату. За столиком навпроти помітили двох молодиків у спортивних костюмах.

— Вони не зводили з мене очей, — згадувала Ганна. — Я пожалілася Ромі. Один із тих типів запросив на танець. Та я відмовила. Після танцю Рома взяв три цигарки і вийшов на вулицю.

За кілька хвилин Богуту знайшли мертвим на дні будівельного котловану неподалік.

— Трускавецькі експерти встановили, що син помер від перелому кісток, — Володимир Гаврилович показує документ. — Слідчі казали, що Роман накурився наркоти, поліз на стройку і стрибнув з п"ятнадцятого поверху. Я був у шоці. Роман вірив у Бога, ніколи не вживав наркотиків.

За півтора місяця пережили три смерті: сина, онука, свата

Володимир Гаврилович просив порушити кримінальну справу за фактом загибелі сина. Тіло забрав на повторну експертизу. Вона підтвердила, що Романа перед смертю били, душили.

— Через нервовий зрив у невістки стався викидень, а за сорок днів не витримав і сват, — плаче чоловік. — За півтора місяця ми пережили три смерті: сина, онука, свата. Наш рід знищився.

За рік після смерті сина Володимир Богута приїхав до Києва. Зустрівся із представником уповноваженого з прав людини у Верховній Раді, заступником начальника Головного слідчого управління МВС, слідчим Генпрокуратури. 26 січня 2008 року за фактом загибелі Романа Богути порушили кримінальну справу.

— Ми з адвокатом провели власне розслідування, — каже Володимир Гаврилович. — Зібрали докази, що Рому душили, били, а потім скинули. Хочемо дізнатися, хто знищив запис відеоспостереження в барі, чому у справі не фігурують ті двоє, які вийшли за Романом.

Справу щодо загибелі Романа Богути розслідує трускавецька міліція. Поки що не встановили особи, яка скоїла злочин.

Після загибелі єдиного сина Володимир Богута не може заснути. У дружини загострилась хвороба. Жінка не встає з ліжка.

— Боюся, що слідчі готують висновок про нещасний випадок, — каже чоловік. — На це мені натякали. Вбивство хтось уперто покриває. Певно, господар пансіонату і бару, ім"я якого приховують.

Зараз ви читаєте новину «За фактом загибелі Романа Богути порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути