субота, 06 вересня 2008 07:06

Володимира Суслова вбили за 300 гривень і дві мобілки

Автор: Фото із домашнього архіву Володимира Суслова
  Житомирянин Володимир Суслов із дружиною Катериною і сином Артуром. Фото зроблене 1,5 року тому
Житомирянин Володимир Суслов із дружиною Катериною і сином Артуром. Фото зроблене 1,5 року тому

"Я так не хотіла, щоб син ішов працювати в таксі, так відмовляла, — плаче 43-річна житомирянка Тетяна Суслова. — Наче відчувала. А напередодні лиха мені однокласники снилися. Як тільки вони сняться — буде біда".

Тетяна Володимирівна працює на панчішній фабриці. Живе у квартирі з матір"ю 71-річною Вірою Сахневич. Чоловік Олег загинув 15 років тому.

28 серпня жінка поховала єдиного сина Володимира Суслова, 24 роки. Його вбили два чоловіки й дівчина.

Володимир закінчив 9 класів Житомирської школи N27, у коледжі вивчився на електрика. Довго працював на будівництвах, змінював роботу.

— Іноді прийде до мене й ледь не ридає, — згадує Суслова. — "Ніде немає стабільності, — каже. — Подався б геть, так син втримує".

Улітку Володимир улаштувався водієм на підприємство "Чесне таксі". Їздив службовою білою "волгою". Працював за графіком "доба через добу". 26 серпня мав вихідний, однак вийшов на роботу — колега попросив підмінити. Близько другої ночі Суслова викликали до житомирського мікрорайону Богунія. Більше чоловік на зв"язок не виходив.

У Богунії на Володимира чекала 18-річна дівчина і два чоловіки, 21 та 23 роки. Попросили відвезти на Соколовський масив. Коли проїжджав темною вуличкою, напали.

— Перерізали горло, покромсали ножем усі груди, — плаче Тетяна Суслова. — Уже мертвого гамселили молотком по черепу. Забрали барсетку, де лежали 300 гривень, дві мобілки й документи. З пальця здерли каблучку з надписом "Спаси и Сохрани".

Тіло таксиста нападники викинули. "Волгу" відігнали на вул. Малікова і спалили. Удень усіх трьох затримали. Міліціонери їх вирахували по мобільному телефону, який зловмисники не вимкнули.

Із пальця здерли каблучку з надписом "Спаси и Сохрани"

21-річний житель Овруча вже тричі був засуджений за квартирні крадіжки, його старший співучасник був у розшуку. Дівчина ще донедавна навчалася у Житомирському державному університеті. Її вигнали за прогули.

— Перед цим вони вже двічі нападали на людей, — каже начальник обласної міліції Валерій Присяжнюк. — Викрадали цінні речі й гроші.

Ховали Володимира 28 серпня на кладовищі Дружба. До будинку його матері зійшлися кілька тисяч людей, приїхали таксисти. Процесія паралізувала рух транспорту проспектом Миру на кілька годин.

Колеги Суслова поминають чоловіка в ресторані місцевого Гідропарку. За столом — майже 30 таксистів. На столі стоять горілка, вода та хліб. На антенах машин висять чорні стрічки.

— Володя був принциповий, — говорить його колега Сергій. — Якщо пообіцяв приїхати о такій-то годині, значить не спізниться й на хвилину. На рідкість спокійний, добросовісний. Постійно марив своїм сином, не міг уявити життя без нього.

Таксисти скаржаться, що на місці Суслова міг опинитися кожний.

— Нам не дозволяють мати при собі газові балончики чи дубинку, — веде далі Сергій. — А рація — то що там почуєш. Зв"язок з оператором постійно шумить, посторонні голоси. Коли Володю різали, за балаканиною нічого не чули.

У Володимира лишилася дружина 22-річна Катерина Павлікова та син Артур, 2 роки. Торік молодята перебралися жити з помешкання батьків чоловіка до хати на Соколовському масиві.

— Не можу уявити життя без Вови, — плаче Катерина Павлікова. Після загибелі чоловіка вона перебралася до своєї матері. Щодня ходить на кладовище. — Ми так одне одного любили. Навіть традиція була — писати одне одному любовні клятви. Татуювання зробили. У Вови на лівій руці написано "Катя навсегда", у мене — "Вова навсегда".

Зараз ви читаєте новину «Володимира Суслова вбили за 300 гривень і дві мобілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути