пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:03

Володимира Поплавського два роки тримають у СІЗО

Автор: фото із домашнього архіву Поплавських
  Житомирянин Володимир Поплавський вітає маму Валентину зі святом 8 Березня 2004 року
Житомирянин Володимир Поплавський вітає маму Валентину зі святом 8 Березня 2004 року

"Наташа могла прийти в гості п"яна. Її на порозі знудить, а я синові: "Не води цю дівку!" — згадує 52-річна Валентина Поплавська з Житомира. З вересня 2005-го її 32-річного сина Володимира тримають у міському слідчому ізоляторі. Звинувачують у побитті 26-річної Наталії Заграничної, що призвело до смерті.

Володимир працював будівельником. Їздив із бригадами  Україною. Із Наталею познайомився навесні 2005-го. Почали зустрічатися. За кілька місяців жінка заявила, що вагітна. Чоловік вирішив одружитися й пішов до матері просити засилати сватів.

— Та Боже борони, — обурилася Валентина Вікторівна. — Наташа ніде не працює, постійно п"є, гуляє. Якою вона буде жінкою та матір"ю?

Однак Володимир продовжував зустрічатися з Наталею. Називав її нареченою, хотів вилікувати від пияцтва, водив до церкви. Запевняв, що кохає її.

— 13 вересня 2005 року Володя з Наташею пішли до священика, — згадує Валентина Вікторівна. — Наташа була настільки п"яна, що священик викликав таксі й допоміг Володі відвезти її додому. Дорогою вони полаялися. Наташа на людях обізвала сина "козлом". У відповідь він дав ляпаса. Та розплакалась. Син повіз її додому. Біля під"їзду вона знепритомніла. Її занесли до квартири.

Жінка не отямилася. Після дев"ятої вечора її мати викликала бригаду психіатричної "швидкої". Зізналася, що донька третій тиждень у запої, просила вилікувати її від алкоголізму. Лікарі діагностували мозкову кому, викликали бригаду з обласної лікарні. За два дні Наталія померла. В її мозку виявили гематому.

Вони просто хочуть витягти з нас гроші

Експерти називають різні можливі причини її утворення. "Гематома могла виникнути як внаслідок травматичних ушкоджень, так і внаслідок різноманітних захворювань, зокрема і від постійної алкогольної інтоксикації" — йдеться у висновку обласного бюро судмедекспертизи. На момент госпіталізації вміст алкоголю у крові жінки становив 2,06 проміле. Це середній ступінь алкогольного сп"яніння, що при цирозі печінки може призвести до смерті. Лікарі встановили, що жінка не була вагітною.

20 вересня Володимира затримали. Звинуватили в побитті, що призвело до смерті. Заграничні вимагають, аби Поплавські виплатили 60 тис. грн за завдані їм збитки, зокрема 50 тис. — за моральні.

Позов розглядає Богунський райсуд Житомира. Володимир Поплавський визнає лише те, що дав ляпаса. Каже, що кохав Наталію й хотів одружитися з нею.

Матері Володимира й Наталії зустрічаються на слуханні справи в суді. Надія Іванівна Загранична приходить із адвокатом. Жінки сідають по обидва боки коридору. Засідання вкотре переноситься: не прийшли лікарі, які мали свідчити. Суддя оголошує перерву на два тижні.

— Рідні Наталії хочуть, щоб син сплатив п"ять тисяч за плаття, в якому її ховали, і стільки ж — за пам"ятник, — розповідає Валентина Вікторівна. — Я ходила на могилу. Там немає ніякого пам"ятника. Стоїть металевий хрест із табличкою.

Жінка переконана, що її сина тримають у СІЗО даремно.

— Володя не бив Наталі, — каже вона. — Лише дав ляпаса, щоб протверезіла й не лаялася при людях. А його змусили дати покази, що він дубасив її по голові. Його хочуть посадити брати загиблої й витягти з нас гроші. Та ж син не винен.

Адвокат потерпілих не радить матері Наталії говорити з кореспондентом. Надія Загранична обіцяє передзвонити після того, як порадиться з синами. Однак жінка так і не зателефонувала.

Володимира Поплавського із залу суду забирають двоє конвоїрів.

— Останнім часом син має поганий вигляд, — зітхає Валентина Поплавська. — У нього виразка шлунку. Весь опух.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Поплавського два роки тримають у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути